Dimničarina ide na Ustavni sud

Gradski odbor Srpske radikalne stranke podneo je inicijativu Ustavnom sudu Srbije za ocenu ustavnosti i zakonitosti odluke o dimničarskim uslugama.

Gradski odbor Srpske radikalne stranke podneo je inicijativu Ustavnom sudu Srbije za ocenu ustavnosti i zakonitosti odluke o dimničarskim uslugama koju je donela Skupština grada 31. maja.

"Novi namet tzv. 'odžačarina' izazvao je ogorčenje i odijum nezadovoljstva građana Novog Sada", ocenjuju u SRS, te dodaju da je ta odluka "protivna javnom poretku, dobrim poslovnim običajima i moralnim normama i u krajnjoj liniji je nepravedna, s obzirom da se njom svi građani Novog Sada obavezuju da plaćaju uslugu za kojom nemaju potrebu i koja im neće biti pružena".

U saopštenju se dodaje da je u Novom Sadu od ukupno 150.404 stambenih jedinica na sistem daljinskog grejanja "Novosadske toplane" priključeno 90.908 stambenih i 7.805 poslovnih potrošača, te da između 20.000 i 25.000 stambenih i poslovnih potrošača koristi prirodni gas i struju za zagrevanje prostora.

"Dakle, više od četiri petine potrošača na teritoriji grada nema potrebu za korišćenjem dimnjaka, ni za uslugom dimničara, te je potpuno iluzorno da se njima naplaćuje dimničarina", ukazuju radikali.

Podsećamo da je Demokratska stranka organizovala potpisivanje peticije protiv dimničarine koja se od ovog meseca plaća putem objedinjene naplate.

  • lola

    02.12.2013 09:58
    GRAD ME TRUJE A JA DA PLACAM
    Nemam dimnjak i zašto bih placala nesto što nemam, to je kao da placam registraciju za kola, koja nemam...
    Ali zato imam ispred zgrade, na grbavici, kuce koje se greju na ulje, stare gume ili ko zna sta.
    Crni dim ide direktno, nama stanarima u stanove, odžaci su strai, oronuli, nedovoljno visoki. Truje se skoro pola grbavice, jer grad ne resava ono sto mu nije u interesu, rec je o samoj raskrsnici ulica Gogoljeve i Doža Djerdja.
    Neka neko dodje u vecernjim satima da oseti kako smrdi i kako nas truje nekoliko okolnih kuca.
    Gospodin gradonačelnik treba da se zamisli, ali on sigurno ne udišete smrad i otrove, ma gde da živi.

    KO JE ODGOVORAN ZA TE DIMNJAKE I TE STANARE, NEKA SE PRVO REŠAVAJU TA PITANJA,PA TEK ONDA MOZETE DE ME PITATE DA LI ŽELIM I DA LI MOGU DA PLAĆAM DIMNILARINU.
  • nsnn

    01.12.2013 15:18
    SISAJ OVCE I MUZI STOKU

    e pa dragi moji dok mi sedimo kuci i kuckamo, oni ce nas cediti ovakvim stavkama koje vredjaju zdrav razum, al dobro, nismo ni bolje mi zasluzili, u drugim drzavama povecaju struju 10% pa su svi na ulicama, a nama naplacuju ciscenje dimnjaka koji ne postoji, ja npr. placam cistoci odnesenje smeca 3 puta posto imam 2 firme registrovane na njega, a od njih smeca ima 50 listova A4 formata mesecno, i to kosta 1800 din, parking servis nam prodaje maglu i naplacuje kazne ako to ne platimo i tako, a mi i dalje sedimo i kucamo komentare, a ovi sto to naplacuju uzivaju, a sistem ce preziveti dok mi ne otkucamo zadnju paru iz novcanika svog pa nam iskljuce struju za komp
  • 01.12.2013 07:36
    mene ovo
    potseca na crnogorsko primorje.
    narucis picu i kolu a oni ti naplate i salatu.
    kazu,mogli ste imati !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti