Novi posni meni sadrži izbor između tri obroka koji su pripremljeni u skladu sa običajima i tradicijom posta pravoslavne crkve i sadrži jela koja su pripremljena sa ili bez ulja, riblja jela i u potpunosti vegetarijanske obroke.
Jela koja se posebno ističu u meniju biznis klase su brancin i gambori, sa tradicionalnom srpskom baklavom kao desertom, a ekonomska klasa nudi filet bele ribe sa štrudlom sa jabukama.
Generalni direktor Er Srbije Dane Kondić je tim povodom izjavio da je post jedan od najvažnijih verskih običaja za pravoslavne hrišćane i da mu je drago što mogu da ponude novi izbor obroka koji su prikladni za ovaj period.
- Naši gosti veoma cene naš izbor posnih jela i svake godine ta jela su veoma tražena - naveo je Kondić u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.
Kondić kaže da je cilj Er Srbije bio da ponudi najbolje moguće iskustvo na letu, a to znači da, kako je rekao, imamo uslugu obedovanja na letu koja ne samo što nudi veliki izbor ukusnih i svežih obroka, već odgovara različitim religijskim uverenjima naših putnika.
Er Srbija je uvela posne menije uvažavajući to što se stanovnici Srbije i drugih balkanskih zemalja rado pridržavaju tradicionalnog uskršnjeg i božićnog posta, kao i posta sredom i petkom. Ovi obroci se ne naplaćuju posebno, ali se moraju naručiti najmanje 24 časa pre leta.
Pored posnih jela, Er Srbija u ponudi ima i halal, košer, hindu i đain obroke, kao i jela koja odgovaraju posebnim zdravstvenim i dijetetskim potrebama, kao što su obroci bez glutena i laktoze.
Autor: Tanjug
OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju -
LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!
Komentari 3
Denis
Andrija Šrek
Podrška idiotizmu?
Zilot
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar