Iseći na komade kilogram govedine od šola. Oprati meso, pa šnicle izlupati drvenim maljem i svaku natrpljati komadom belog luka da dobije miris. Obiberiti meso i ostaviti ga da u ulju stoji dva sata.
Sipati u tiganj mast i kad se zagreje, izvaditi šnicle iz ulja, posoliti ih i pržiti na vreloj masti dok ne porumene. Ispržene šnicle izvaditi iz masti, staviti ih na vruć tanjir, a u istu mast spustiti 3/4 kilograma očišćenih i isečenih pečuraka.
Kad su pečurke skoro pržene, nacediti kiselu pavlaku, 2-3 kašike vode i još malo sve zajedno dinstati.
Uzeti posudu, poređati šnicle, preliti ih pečurkama i sokom i ostaviti da se pirjani u rerni. U istom sudu izneti šnicle na sto.
Autor: 021.rs
OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju -
LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!
Komentari 1
Savet
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar