Tužilaštvo utvrđuje da li se Miša Vacić lažno predstavljao

Trećem osnovnom tužilaštvu u Beogradu stigla je nedavno krivična prijava protiv Miše Vacića zbog lažnog predstavljanja, jer se, kako tvrdi njen podnosilac, građanima predstavljao kao savetnik direktora Kancelarije za KiM, a nije imao tu funkciju.
- Tužilaštvo će ispitati navode krivične prijave i odlučiti o daljem postupanju - rekao je portparol tužilaštva Ivan Marković.
 
Vacić, koji je poznat kao aktivista pokreta 1389, ugovorom o delu je bio angažovan u Kancelariji za KiM, a nedavno je ostao bez tog posla. Kancelarija je ugovor raskinula zbog povrede radne discipline i internih pravila službe, navedeno je tada u saopštenju direktora Kancelarije Marka Đurića.
 
"Očigledno je i da Vacić ne razlikuje status i ovlašćenja državnog službenika ili poziciju savetnika (direktora), koja uzgred ne postoji sistematizacijom radnih mesta, od lica angažovanog po osnovu privremenog ugovora o delu za obavljanje određenog posla", naveo je Đurić.
 
Vacić je zatim optužio Marka Đurića da ga je izdao. Rekao da je najverovatnije dobio otkaz zbog gostovanja na televiziji N1 i da ga je na stolu sačekalo rešenje o raskidu ugovora, bez obrazloženja. Opširnije o tome pročitajte OVDE.
 
U istom tužilaštvu u toku je još jedan postupak protiv Miše Vacića za nasilničko ponašanje 2012. godine, kada su aktivisti Dveri na Novom Beogradu prelepili svoje plakate preko plakata pokreta 1389. Aktivisti 1389 su Dverima kako se sumnja odgovorili napadom motkama.
  • mazanje

    10.02.2017 11:14
    Pravo pitanje glasi: Kako se ovakav čovek, sa tolikim dosijeom, mogao zaposliti na bilo koje radno mesto u Vladi? I kako je uopšte na slobodi uz toliki dosije?
  • Lexv

    09.02.2017 00:52
    A sto je najzalosnije, SNS biraci ce da poveruju u ovu pricu tuzilastva koje bi sad izmislilo bilo sta samo da spere ovu sramotu. Cuj: lazno se predstavljao. Mozda mu je i ukradena licna karta.
  • MUCENIK

    08.02.2017 23:42
    NA MIRU
    Ostavite ga na miru nepravite od njega mucenika jer to ne zasluzuje

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prekinute blokade prelaza ka Kosovu

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja saopštio je da su za saobraćaj otvoreni prelazi Brnjak i Merdare, koji su bili zatvoreni u noći između petka i subote.