Stručnjak za mikrobe profesor Entoni Hilton sa Aston univerziteta smatra da hrana uglavnom ne prikupi veliku količinu štetnih bakterija, ako nekoliko sekundi provede na podu.
"Dobar test je da pogledate da li na zalogaju ima vidljive prljavštine. Ako ima, logično je da nećete pojesti", kaže on. "Ipak, jedenje hrane koja je ispala na pod nikad ne može biti bez rizika".
On objašnjava da to zavisi od tipa poda, ali i vrste namirnica i vremena koje provedu na tlu.
Inače, nedavno istraživanje pokazalo je da čak 79 odsto od 2.000 ispitanika jede hranu koja je ispala na pod.
OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju -
LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!
Komentari 0
Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar