Za ove kolače potrebno je pripremiti 200 grama višanja, 200 grama oljuštenih, obarenih i samlevenih badema, 300 grama šećera u prahu, 250 grama maslaca, dve kašičice likera od višanja, dve velike kašike ulupane pavlake i 250 grama kupovnih piškota.
Mesiti na ovaj način: iz višanja izvaditi koštice, staviti voće u šerpu, dodati 50 grama šećera i dve male kašike likera. Zatim to ostaviti da stoji otprilike dva sata, ali s vremena na vreme promešati.
Maslac staviti u zagrejani sud, razgnječiti varjačom, pa ga onda umutiti da bi se pretvorio u krem. U tako umućeni maslac dodati 250 grama šećera u prahu, 200 grama badema, pa lupati žicom sve dok masa ne postane potpuno bela. U umućenu masu dodati ulupanu pavlaku i dobro promešati.
Najzad dodati višnje, dobro oceđene od soka, i sve izručiti, staviti na dno i okolo suda piškote, preliti preko njih masu, a odozgo preliti sokom od višanja, ali ne mnogo. Pritisnuti kolač težim predmetom, pa 24 sata držati na ledu, u frižideru.
Ovaj kolač se može praviti danas za sutra. Kad zatreba, kolač vaditi iz kalupa, staviti na stakleni sud pa preliti ili sokom od višanja ili žutim kremom od vanile.
Prema sezoni, može se upotrebiti i sok od drugog voća.
Autor: 021.rs
OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju -
LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!
Komentari 1
...
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar