U istraživanju na osnovu uzoraka od 258 hamburgera otkrivena su dva slučaja prisustva mesa u vegetarijanskim proizvodima, u tri su pronađeni tragovi DNK pacova i u jednom slučaju ljudske DNK.
U istraživanju se ističe da je najverovatniji uzrok prisustva ljudskog DNK, dlaka, koža ili nokat koji su umešani sa mesom tokom proizvodnog procesa.
Tokom istraživanja otkriveni su propusti prema standardima bezbednosti i kvaliteta ishrane. U skoro četvrtini vegetarijanskih hamburgera pronađeni su tragovi govedine, a u jednom od burgera od crnog pasulja nije bilo uopšte tog sastojka.
Problem predstavlja i to što je u 4,3 odsto ispitanih hamburgera pronađen patogeni DNK koji može da izazove razna oboljenja ili trovanje hranom.
OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju -
LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!
Komentari 2
Poverenje?
Nije daleko recikliranje ljudi...
Миксајло
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar