Nabaviti smuđa od kilograma težine i dobro ga očistiti. Za to vreme uliti u šerpu četiri do pet kašika ulja, dodati dve glavice sitno isečenog crnog luka, pa na luk spustiti 250 grama opranog pirinča da se prži.
Naliti pirinač s pola litra vode, promešati ga, pa izručiti u đuveč, najbolje u takav đuveč koji se može izneti i na sto. Očišćenog smuđa naseći nožem sa obe strane, posoliti ga i uvaljati u brašno u koje je dodata jedna kašičica aleve paprike.
Položiti smuđa na pirinač i usuti s nekoliko kašika ulja. Sve preliti s 250 mililitara kisele pavlake i peći u pećnici.
I riba i pirinač biće gotovi u isto vreme, otprilike za pola sata, a tada ih treba izneti na sto u sudu u kome su se pekli.
Prijatno!
OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju -
LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!
Komentari 0
Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar