Čia semenke su bogatije kalcijumom od mleka i mlečnih proizvoda.Pored toga, sadrže i dosta omega 3 i omega 6 masnih kiselina, snižavaju nivo lošeg holesterola, čuvaju zdravlje srca i imaju jaka antiupalna i antioksidativna svojstva. Ove semenke se narošito preporučuju osobama koje pate od artritisa.
Ovsene pahulje su na samom vrhu najzdravijih namirnica za zdrav doručak. Bogate su kalijumom, cinkom, bakrom, jodom, fosforom, hlorom, magnezijumom... Zato ovsene pahulje utiču pozitivno na opšte zdravlje, regulišu holesterol i nivo šećera u krvi, jačaju kosti i zube.
Doručak od ovsenih pahulja i čia semenki
4 kašike čia semenki
šolja ovsenih pahulja
2 kašike meda
2 kašičice ekstrakta vanile
kašičica cimeta u prahu
prstohvat morske soli
500 ml vode
Priprema:
Pomešajte cimet, vanilu i vodu i zagrevajte dok ne počne da vri. Zatim smanjite temperaturu ringle i dodajte ovsene pahulčje. Ostavite da vri nekoliko minuta pa sklonite s ringle.
Poklopite posudui ostavite tako 5 minuta da ovsene pahulje upiju tečnost. Dodajte mešavini med i so i dobro promešajte.
Sipajte pahulje u činiju i dodajte čia seme dok je smesa još topla. Po želji možete dodati i voće poput jagoda, banana, višanja, jabuka...
Sačekajte da se jelo prohladi i uživajte u ukusnom doručku koji poboljšava zdravlje i topi masnoću sa stomaka.
OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju -
LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!
Komentari 6
Čučuk Stana
Voldi
mick
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar