Poznato i kao "četvrto vino", narandžasto vino je dobilo naziv po svojoj boji i ne sadrži nikakve agrume. Dok se za proizvodnju belog vina koža odvaja od sočnog dela, prilikom pravljenja narandžastog koža ostaje, a ovaj proces se koristi za proizvodnju tanina. Koža grožđa se može čuvati u vinu od sedmice do godinu dana kako bi se dobili različiti ukusi i boje.
Aditivi, uključujući i kvasac, retko se koriste u postupku, a rezultat je vino punijeg voćnog okusa.
Narandžasto vino se našlo na brojnim uticajnim vinskim listama širom sveta, a proizvedeno je pre nekoliko vekova. U poslednjih nekoliko godina ponovo je počelod a se pravi u Italiji i Sloveniji.
"Najbolja narandžasta vina imaju uzbudljiv miris koji je kombinacija medenog i mesnatog voća sa taninom", kazala je stručnjakinja za vino Amelija Singer.
Zbog svoje kiselosti, narandžasto vino odlično ide uz indijsku, persijsku i marokansku kuhinju.
OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju -
LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!
Komentari 1
Pedja
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar