Deo posla odradiće na Zemlji, a zatim bi krajem godine lansirali ostatak pivare na Mesec.
Razne misije predviđaju povratak ljudi na Mesec u narednih 15-ak godina, a prve ljude koji se vrate na naš satelit mogla bi da dočeka i čaša hladnog piva.
Tim studenata sa Univerziteta u Kaliforniji se takmiči kako bi postali prvi pivari na Mesecu i poslali svoj eksperiment na letelici indijske kompanije TeamIndus u Googleovu Lunar XPrize takmičenju. Za mesto na TeamIndus letelici borilo se 3000 timova, a ovaj je jedan od njih 25 koji će poleteti 28. decembra.
"Sve je krenulo kao šala među grupom prijatelja. Cenimo dobro pivo, a neki od nas imaju i sisteme za kućnu proizvodnju piva", rekao je Neki Ašari, lider tima. Kad su čuli za slobodno mesto na indijskoj letelici, odlučili su da bi mogli da spoje hobi s takmičenjem i da se fokusiraju na otpornost kvasca u svemiru.
"Razumevanje ponašanja kvasca na Mesecu nije važno samo za proizvodnju piva, već i za razvoj lekova i hrane koja sadrži kvasac, poput hleba", rekao je Ašari.
Nefermentisano pivo pripremiće na Zemlji i poslati u svemir. Dok bi fermentacija i karbonizacija inače bili odvojeni procesi, tim to planira da spoji. Na taj način žele da smanje broj varijabli pri kreiranju CO2 i učine proces sigurnijim.
Svi finalisti će u martu predstaviti svoje konačne prototipove u Indiji.
OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju -
LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!
Komentari 0
Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar