Prema rečima vlasnika centra "Max Zara" Miloša Zarića, projekat je zamišljen kako bi turiste bolje upoznao sa tradicionalnim prehrambenim proizvodima zlatiborskog kraja.
"Nasledio sam porodičnu tradiciju proizvodnje pršute po tradicionalnoj recepturi koju su naši stari započeli pre 100 godina. Sada smo otvorili salu u kojoj će posetioci moći da vide proces proizvodnje i da osete pravi ukus domaćih proizvoda", kazao je Zarić.
Projekat je realizovan u saradnji s Regionalnom razvojnom agencijom Zlatibor iz Užica. Predstavnik Regionalne razvojne agencije Zlatibor Darko Đurović kazao je da je koncept degustacionih centara osmišljen uz pomoć švajcarskog programa za razvoj turizma i tradicionalnih proizvoda.
"U Srbiji postoji mnogo turističkih atrakcija koje nisu obeležene turističkom signalizacijom. Mi smo po prvi put obeležili takvom signalizacijom seoska domaćinstva u zapadnoj Srbiji koja se bave tradicionalnom proizvodnjom kako bi bila vidljivija turistima u tranzitu", naveo je Đurović
Kako je dodao, do sada je na području zapadne Srbije signalizacijom obeleženo 60 turističkih atrakcija i 25 degustacionih centara.
OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju -
LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!
Komentari 2
Mesozder
Moram da ispricam anegdotu...
Moja strina je vegetarijanac, a stric naravno pravi gurman, jede samo mesinu.
Odu zajedno na pregled izvadili krv...strini holesterol daleko iznad normale, a njemu kao kod momka.
Toliko o zdravlju vegana i stetnisti mesa..moj deda nista drugo nije jeo sem cvarke,svargle, slanine i sunke i mesine...umro je sa 92 godine.
Veganka
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar