Količina: Jedan veliki pleh, više od 10 porcija
Potrebno je:
tri čaše mleka
tri čaše šećera
tri čaše brašna
jedna čaša ulja
tri kašičice sode bikarbone
tri kašičice kakaa
Za preliv:
jedna čaša mleka
tri kašičice kakaa
tri kašike šećera
polovina margarina za kolače
Materijal za pripremu kolača sipajte u veću posudu u kojoj možete mikserom ili varjačom fino da umešate masu. Masa bi trebalo da bude tečna, nikako gusta. Potom dobijenu masu sipajte u pleh (nije potrebno prethodno mazati) i stavite u rernu ugrejanu na 220 stepeni. Pecite 20-30 minuta. Kada kolač počne da "puca", dovoljno je ispečen.
Pre nego što izvadite kolač iz rerne, pripremite preliv. U šerpi sjedinite materijal za preliv i zagrevajte dok ne provri. Izvadite kolač iz rerne, isecite na kocke željene veličine, a potom prelijte smesom koju ste prethodno pripremili. Ostavite kolač da upije preliv, a poželjno je da ga prekrijete.
Ovaj kolač možete pripremati i sa voćnim dodacima - višnjom, ananasom, narandžom, bananom - biće još lepši.
OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju -
LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!
Komentari 0
Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar