Kako se pravilno jede med

Med je zdrav, kažu stručnjaci, ali samo ako ga konzumirate na pravi način.

Pre svega, trebalo bi ga uzimati drvenom, a ne metalnom kašičicom, jer ćete tako sačuvati baš sve što je u medu blagotvorno za naše zdravlje.

Takođe, nemojte odmah da ga progutate kada ga stavite u usta već pustite da se pomeša sa vašom pljuvačkom pre nego što ga progutate.

Umesto toga, med možete i da malo razblažite vodom, tako što ćete kašičicu meda pomešati sa pola čaše hladne ili mlake vode.

Ako ga stavljate u čaj, sačekajte da se čaj malo prohladi, nikako ga ne stavljajte dok je napitak vreo, jer ćete tako uništiti neke važne sastojke u medu.

Kada se ušećeri u tegli, nemojte ga otapati, već ga konzumirajte u tom stanju.

OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju - LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!

Teme

med
  • milica

    22.10.2024 16:04
    med i voda
    Ja med koristim sa sanovita hidrogenizovanom vodom i odusevljena sam udruzenim efektom na moj organizam.Nastavicu tako dok mogu,a ne mogu ni bez meda ni bez moje boce za hidrogenizaciju
  • srdjan

    22.11.2017 17:17
    Zdravlje :-)
    Kako pravilno jesti med...
    Pre svega, trebalo bi ga uzimati drvenom, a ne metalnom kašičicom, jer ćete tako sačuvati baš sve što je u medu blagotvorno za naše zdravlje.
    Takođe, nemojte odmah da ga progutate kada ga stavite u usta, žvaćite, da bi preko jezičkoh receptora registrovalo šta se ubacuje u organizam i treba da se pomeša sa vašom pljuvačkom pre nego što ga progutate.
    Umesto toga, med možete i da malo razblažite vodom, tako što ćete kašičicu meda pomešati sa pola čaše hladne ili mlake vode.
    Najbolji način je da se med namaže na hleb jer ćete konzumiranjem, žvakanjem, pomoći receptorima lakšu registriciju hrane koja se unosi u vaš orgnizam.
    Ako ga stavljate u čaj, sačekajte da se čaj malo prohladi, nikako ga ne stavljajte dok je napitak vreo, jer ćete tako uništiti neke važne sastojke u medu.
    Kada se ušećeri u tegli, nemojte ga otapati, već ga konzumirajte u tom stanju ili ga ostavite na sobnoj temperaturi ne većoj od 5o stepeni. Provereno dragi moji i DRAGE moje
  • Lajavi

    25.03.2017 19:43
    @Veganka
    Wow,
    nisam znao da ti i pcele smetaju. Priznajem, iznenadila si me. Htedoh da procitam nesto pametno i opet si me smorila svojim primitivizmom.
    Mislim da bi portal 021 stvarno trebao da prestane sa objavljivanjem tvojih komentara.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće