Zašto ne treba držati kesicu čaja u šolji dok ga pijete

U zavisnosti od vrste čaja, neki obiluju antioksidansima, što je odlično za zdravlje i prevenciju nekih bolesti prouzrokovanih delovanjem slobodnih radikala.
Posebno je dobar crni čaj. Ovaj napitak može pomoći u boljoj kontroli krvnog pritiska i zaustaviti opasno sužavanje arterija, a istraživanja ukazuju da crni čaj smanjuje šanse i znatno usporava razvoj raka.
Da li ste među onima koji svoje kesice čaja ostavljaju u šoljici sve vreme dok ne ispijete čaj?
Stručnjak za čaj Ed Eisler iz JING-a tvrdi da nije dobra ideja ostaviti kesice crnog čaja da se sve vreme namaču u šoljici. Neretko su takvi čajevi u kesicama znatno slabijeg kvaliteta, odnosno s manje po zdravlje blagotvornih sastojaka.
Dok su u kesici, listići čaja nemaju prostora da "plutaju" po vrućoj vodi i prožimaju je ukusom. Većina korisnih sastojaka "izmiče" kada pripremate čaj iz kesice, poručuje Ed.
Smatra kako mnogi ostavljaju kesice čaja u šoljici sve vreme dok ga ispijaju kako bi dobili "jači ukus". Ali, upravo se tako gubi punoća ukusa čaja i on dobija gorak, opori ukus.
Komentari 0
Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar