Za neobičan ukus vode koja je stajala u čaši preko noći postoji objašnjenje. Naime, kako je voda bila izložena vazduhu upila je malo ugljen-dioksida, a delić njega pretvorio se u karbonsku kiselinu. To znači da je promenila svoj hemijski sastav, piše Discovey News.
Kad karbonska kiselina otpusti jedan ili dva protona i pretvori se u bikarbonat ili karbonat, to snižava pH vode zbog čega ona menja ukus.
Osim toga, voda koja je stajala u čaši nekoliko sati bila je izložena i bakterijama, pa je u njoj završila i određena količina prašine. To ne znači da se pokvarila, ali zbog svega ovoga što smo naveli, sledeći put dobro razmislite hoćete li popiti ustajalu vodu ili sipati svežu.
Autor: Radiosarajevo
OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju -
LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!
Komentari 2
jova limanac
Miloš
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar