Sombor: Rekonstrukcija mosta preko DTD-a na pauzi

Javna nabavka kojom se naručuju radovi na mostu preko kanala Dunav-Tisa-Dunav u blizini Sombora, obustavljena je jer je jedini ponuđač koji se javio procenio da je vrednost projekta za 20 miliona dinara veća nego što je to nabavkom predviđeno.
Sombor: Rekonstrukcija mosta preko DTD-a na pauzi
Foto: Pixabay
Završetak izgradnje mosta Šmaguc koji je neophodan za funkcionisanje meštana Bačkog Monoštora, okolnih sela, kao i preduzeća "Vojvodinašume" najavljen je za ovo leto. S obzirom da ponuđač mora ponovo da pokrene postupak javne nabavke, nije sigurno da li će se to moći uraditi u predviđenom roku.
 
Inače, Šmaguc je već osam godina van upotrebe, jer je propala drvena konstrukcija na levoj strani. Zbog nemogućnosti da pređu preko mosta, meštani Bačkog Monoštora i okolnih sela su odsečeni od njiva i od vikendica na drugoj strani obale. Istovremeno, otežan je i transport ogrevnog drveta.
 
Drveni pontonski most preko kanala DTD, koji spaja selo sa Specijalnim rezervatom prirode "Gornje Podunavlje" i delom katastarske opštine Šmaguc, izgrađen je osamdesetih godina prošlog veka i u stalnoj je upotrebi JP "Vojvodinašume", kao i meštana Bačkog Monoštora i okolnih sela. Preko urušene konstrukcije, duge 45 metara, za sada mogu da prelaze samo pešaci i biciklisti i pecaroši.
 
Novim projektom, čija je realizacija sada upitna, trebalo bi da se zadrži stari gabarit mosta, sa kompletnom starom geometrijom, a da se uz to poveća nosivost do dozvoljenog opterećenja od 60 tona.
  • cccp

    12.07.2018 13:50
    Kad sam jedini ponuđač, pa da malo pojačam cenu...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina