Kalcijum je najvažniji i najzastupljeniji mineral u ljudskom organizmu koji ima izuzetnu ulogu u očuvanju zdravlja i vitalnosti. Najčešće ga nalazimo u kostima i zubima.
Volim salatu, nije da ne volim. Ono što ne volim je kada potpisani "vegani" krenu sa objašnjavanjem kako organizam vari. U nekom momentu uvek ide rečenica tipa "mleko je samo majčino mleko", pa "ne varimo meso" i slično.
Neću se baviti istorijom ljudske vrste i kada je homosapiens počeo da kuva, peče hranu, da radi mužu, i od mleka (raznih domaćih životinja) pravi prerađevine.
Samo bih podsetio, da naši dedovi (eto, uzimam samo poslednjih 100 godina evolucije), su redovno uzimali razne mesne, mlečne i druge prerađevine. Moj deda je doživeo 86 godina, moja tetka je na 78. i ne namerava da staje.
A vi nabeđeni vegani, vegetarijanci, cross-fitovci i drugi, samo pustite da jedemo ta hoćemo. A vi takođe jedite šta hoćete. Znam da ćemo vam davati pomen, pre nego vi nama
Ne konzumiranje hrane životinjskog porekla utče najviše na mozak! On bude ispran i sklon lakim manipulacijama, što se vidi iz komentara!
U ovim krajevim ljudi gorštaci koji se hrane isključivo mlečnim proizvodima i mesom, izuzetno dugo žive u odnosu na populaciju "salatara"!
Ljudski organizam nije u stanju da apsorbije kalcijum iz životinjskog mleka i mlečnih proizvoda.
Ono što se dešava prilikom konzumacije mleka i mlečnih roizvoda jeste da radi varenja organizam mora da crpi fosfat iz kostiju koje su po sastavu kalcojum-fosfat, te kosti postaju porozne i nastaje oboljenje osteoporoza, a prethodi joj kazeomorfinska zavisnost, koju slede dijabetes, rak dojke, ginekomastija, hormonalni i imunološki poremećaji i oboljenja.
U delovima sveta gde se mleko i mlečni proizvodi ne konzumiraju, nema ni osteoporoze niti mnogih drugih oboljenja koje izaziva neprirodna konzumacija životinjskog mleka i mlečnih proizvoda od strane čoveka.
Čovek je kao i svaki sisar predviđen samo za majčinsko mleko, i to u kratkom periodu dojenja, nakon čega dolazi do promena u biohemiji probavnog trakta, te čak i majčinsko mleko postaje teško svarivo ili nesvarivo.
http://www.youtube.com/embed/udiBgzcqNNY?start=7
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Znaci da ne unosite dovoljno kalcijuma
Autor: Radiosarajevo.ba
Život
•24.07.2017.
•07:29 > 11:57
Komentari 5
Carnivore
Dragan
Neću se baviti istorijom ljudske vrste i kada je homosapiens počeo da kuva, peče hranu, da radi mužu, i od mleka (raznih domaćih životinja) pravi prerađevine.
Samo bih podsetio, da naši dedovi (eto, uzimam samo poslednjih 100 godina evolucije), su redovno uzimali razne mesne, mlečne i druge prerađevine. Moj deda je doživeo 86 godina, moja tetka je na 78. i ne namerava da staje.
A vi nabeđeni vegani, vegetarijanci, cross-fitovci i drugi, samo pustite da jedemo ta hoćemo. A vi takođe jedite šta hoćete. Znam da ćemo vam davati pomen, pre nego vi nama
dule
Toliko mleka nam zaista nije potrebno.
Treba da ostavimo samo toliko da imamo za jogurt (ne ide burek bez jogurta) i sir naravno, kakvo je to meze bez sira (a i sendvič naravno, pice, ...).
A ostalo što pretekne da izbacimo mlečne rase i počnemo da gajimo angus rasu, što je to prelepo meso, što je to stejk fantastičan.
Podrška Veganki, napred angus, živeo stejk.
Gorštak
U ovim krajevim ljudi gorštaci koji se hrane isključivo mlečnim proizvodima i mesom, izuzetno dugo žive u odnosu na populaciju "salatara"!
Veganka
Ono što se dešava prilikom konzumacije mleka i mlečnih roizvoda jeste da radi varenja organizam mora da crpi fosfat iz kostiju koje su po sastavu kalcojum-fosfat, te kosti postaju porozne i nastaje oboljenje osteoporoza, a prethodi joj kazeomorfinska zavisnost, koju slede dijabetes, rak dojke, ginekomastija, hormonalni i imunološki poremećaji i oboljenja.
U delovima sveta gde se mleko i mlečni proizvodi ne konzumiraju, nema ni osteoporoze niti mnogih drugih oboljenja koje izaziva neprirodna konzumacija životinjskog mleka i mlečnih proizvoda od strane čoveka.
Čovek je kao i svaki sisar predviđen samo za majčinsko mleko, i to u kratkom periodu dojenja, nakon čega dolazi do promena u biohemiji probavnog trakta, te čak i majčinsko mleko postaje teško svarivo ili nesvarivo.
http://www.youtube.com/embed/udiBgzcqNNY?start=7
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar
NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 72H