@Laki covek ti prica o Budvaru i njegovoj tradiciji,a ti pricas o kukuruzu.U ovoj zemlji smo svi selektori i svi sve znamo.Istina je malo drugacija:
1.male pivare koriste kvalitetniji ječam i hmelj i zato su skuplje.
2.velike pivare imaju dosta godina tradicije iza sebe,tehnologe i laborante i zato su proverenije.
3.velike pivare kuvaju pivo sa boljom vodom nego male pivare zato sto imaju milione ulozene u postrojenja za vodu.
4.velike pivare prave u kontinuitetu isto pivo,dok malim pivarama kontinuitet nedostaje.
Pa ko šta voli neka izvoli...
A stručnjakinja za pivo iz Norveške pivske škole na moje pitanje koje je pivo najbolje je odgovorila:Ono koje je za tebe najbolje.
U Bavarskoj postoji 5000 vrsta piva, i od tih piva covek ne dobija gasove i ne podriguje lao od domacih tzv brandova jelen,lav,zajecarsko itd itd jer se koristi hmelj i zitarice a ne aditivi.
Probao dosta zanatskih piva, domaćih i stranih i primetna je razlika nabolje u kvalitetu u odnosu na standardne fabričke. Ima ih za sve ukuse, ja najviše volim IPA i stout varijante, ali svakako je skupa zanimacija jer je 250 din. u proseku za malo flasirano pivo, i to u radnji. Da popiješ jedno-dva kući i to je to.
Nbns@
Ma neće niko tebi govoriti šta je pivo. Napuštaj odmah tu kafanu pa nek gazda nastavi da kuva pivo od ječma i hmelja a ne od kukuruzne krupice na koju smo navikli.
Skupo , neukusno i lose.
U Scarpetto kaficu na keju su uveli umesto Budvajsera ovo pivo kao toceno, ovratnog ukusa . Cestito pivo vise ne mozete dobiti ni fasirano u doticnom lokalu u kolicini od pola litre jer u toj dozi prodaju samo psenicno pivo.
Posle godina redovnog odlazenja u doticni kafic razmisljam da potpuno prestanem.
ps.poruka gazdi: potrebne su stotine godina tradicije i stalne kontrole da bi se dobio kvalitet
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Zanatsko pivo sve unosniji biznis u Srbiji
Autor: Dnevnik
Život
•25.08.2018.
•18:08 > 18:13
Komentari 8
Ikan
1.male pivare koriste kvalitetniji ječam i hmelj i zato su skuplje.
2.velike pivare imaju dosta godina tradicije iza sebe,tehnologe i laborante i zato su proverenije.
3.velike pivare kuvaju pivo sa boljom vodom nego male pivare zato sto imaju milione ulozene u postrojenja za vodu.
4.velike pivare prave u kontinuitetu isto pivo,dok malim pivarama kontinuitet nedostaje.
Pa ko šta voli neka izvoli...
A stručnjakinja za pivo iz Norveške pivske škole na moje pitanje koje je pivo najbolje je odgovorila:Ono koje je za tebe najbolje.
Marko
Svaka cast domacim radionicama piva na hrabrosti! Pozdrav
Sale
Svakako, Živeli!!!
Lala
rale
Laki
Ma neće niko tebi govoriti šta je pivo. Napuštaj odmah tu kafanu pa nek gazda nastavi da kuva pivo od ječma i hmelja a ne od kukuruzne krupice na koju smo navikli.
probali smo
nbns
U Scarpetto kaficu na keju su uveli umesto Budvajsera ovo pivo kao toceno, ovratnog ukusa . Cestito pivo vise ne mozete dobiti ni fasirano u doticnom lokalu u kolicini od pola litre jer u toj dozi prodaju samo psenicno pivo.
Posle godina redovnog odlazenja u doticni kafic razmisljam da potpuno prestanem.
ps.poruka gazdi: potrebne su stotine godina tradicije i stalne kontrole da bi se dobio kvalitet
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar
NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 72H