Kompanija "Barila" objavila je na svojoj Fejsbuk stranici da je testenina u Hrvatskoj drugačija nego u Italiji jer su istraživanja pokazala da Hrvati, za razliku od Italijana, ne vole tvrdu testeninu.
Pre par godina kada sam se vraćao iz Trsta zastao sam u živopisnom selu Badovice na samoj granici po preporuci sa namerom da kupim par đakonija u lokalnom marketu.
Zamolili smo prodavca da preporuči testenine i on je iako je imao dotične Barilla preporučio proizvode nama gotovo nepoznate. Rekoh sebi da je bolje da kupim lingvine koje mi preporučuje Italijan nego da kupujem Barille koje sam ( mislio da su svugde iste- naivčina) mogao da kupim bilo gde drugde.
I nisam pogrešio. Ostalo mi je to u sećanju, taj stav lokalca prema premium brendu koji je ništa do čisto komercijalna smesa aditiva.
nije kvalitet problem, nego mesavina brasna za testa...najjeftinija su testa koja se kuvaju 3-5 minuta.
kvalitetnija testa se kuvaju duze od 11 minuta...na svakom pakovanju "barilla" pise sastav, n.p. < spaghettoni n. 7 , (Hartweizengriess= grizbrasno od tvrde psenice) - kuvanje 11 minuta >.
testa od "obicnog" brasna su jako lepljiva, kuvaju se mnogo krace i naravno da su i jeftinija.
barilla nudi razne proizvode i svako nadje ono sto mu "godi".
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Priznali da Hrvatima prodaju drugačiju testeninu nego Italijanima
Autor: Tanjug, Index.hr
Život
•18.12.2018.
•09:57
Komentari 3
borislion
Zamolili smo prodavca da preporuči testenine i on je iako je imao dotične Barilla preporučio proizvode nama gotovo nepoznate. Rekoh sebi da je bolje da kupim lingvine koje mi preporučuje Italijan nego da kupujem Barille koje sam ( mislio da su svugde iste- naivčina) mogao da kupim bilo gde drugde.
I nisam pogrešio. Ostalo mi je to u sećanju, taj stav lokalca prema premium brendu koji je ništa do čisto komercijalna smesa aditiva.
berolina
kvalitetnija testa se kuvaju duze od 11 minuta...na svakom pakovanju "barilla" pise sastav, n.p. < spaghettoni n. 7 , (Hartweizengriess= grizbrasno od tvrde psenice) - kuvanje 11 minuta >.
testa od "obicnog" brasna su jako lepljiva, kuvaju se mnogo krace i naravno da su i jeftinija.
barilla nudi razne proizvode i svako nadje ono sto mu "godi".
Jozef K.
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar
NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 72H