Autor: RTS

Život
29.06.2019.
08:20 > 08:48
Američki genetičari pružaju odgovor na pitanje zašto se paradajz iz prodavnice često po ukusu ne može meriti sa onim koji pamtimo iz detinjstva.
  • Мунгос

    30.06.2019 09:10
    На питање из наслова би могла лепо да нам одговори Зелена банда.
    Али немају времена, тренутно су заокупирани климатским променама.
    А ми се задовољавамо одговором који научно сервира тачне хемијске формуле, а суштину оставља за нека боља времена.
    Уосталом, Зелена банда није задужена да се бори против Монсанта и сличних, она је тренутно највише ангажована на очувању природних станишта мрмота угрожених изградњом….. хм..хм…..
    Када би се јавио неко храбар способан да пласира Новосадски јабучар или Воловско срце чак и по већој цени, послушајте ме добро, одмах би ту ускочио Комитет за екологију ЕУ, који би то забранио зато што тај нема лиценцу. А ви и даље не бисте знали у ком грму лежи зец.
    У међувремену, видим да колеге не знају, Монсанто је измислио и црва за парадајз, на основу свог препарата за прскање. Тако је црљив парадајз постао хит на узгајалиштима Јужне Србије, а видим на Ју Тубе, и у Турској.
    И сада ће реклама у супермаркетима бити:
    „Купујте наш црвљив парадајз, то је доказ да није прскан“.
  • Stari Grad

    29.06.2019 16:51
    Ovo uglavnom vazi za Severnu Ameriku. Ako je neko probao da pojede paradajz iz supermarketa u drzavama kao sto su Amerika ili Kanada, zna o cemu pricam. Kao plastika. Mislim da je kod nas ipak realno bolja situacija.
  • isti jeeeeeeeeee

    29.06.2019 15:34
    zato sto ne umete da izaberete. mmmmmmmmmmmmmmmmmmm
    ako ne mirise nije nikakav.
  • Dušan Savić

    29.06.2019 13:44
    Volovsko srce Novosadski jabuč
    Bolje pitanje koliko seljaka ostavlja svoje seme za narednu godinu. Niko
    Ja ostavljam novosadski jabučar i volovsko srce. Kakav čeri i ostale gluposti.
  • VladimirNS

    29.06.2019 13:13
    a južno voće
    @@@ Vasa 29.06.2019 • 11:34
    Zato sto jedete paradajz kad mu vreme nije!

    Reče Vasa i uzme bananu
  • Dejan

    29.06.2019 12:59
    Posao
    Pisali smo o ovom, paradajs kao i lubenice se konzumiraju u Avgustu mesecu ! E sad posto se nekom zuri a voljan je da plati,tu je gmo ekipa koja udovoljava, onda nemojte kukako zato nije ukusan ?!
  • Jeremija

    29.06.2019 12:27
    genetska modifikacija
    Paradajiz od pre 50 godina , i ovaj današnji su 2 različite biljke .
  • Ivek

    29.06.2019 12:10
    Za Vasa
    Vase razmisljanje odgovara vremenu od pre 20 godina....
  • Vasa

    29.06.2019 11:34
    Zato sto jedete paradajz kad mu vreme nije!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna