Šta će mleko u čokoladi? Čokolada je kakao, zaslađivač i masnoća. Sve ostalo čini samo da bude jefinija za proizvodnju.
Možete je napraviti i kod kuće od ovih sastojaka, bude sto puta lepša a i zdravija od kupovnih. Na primer kakao, javorov sirup i kokosovo ulje ako želite čvrste čokolade, ili kakao, bademov/kikiriki puter, med ako želite gustu kremasu masu. Mogu se dodavati suvo voće, orašasti plodovi, djumbir, rezultati su super, probajte. Mi čokoladu više ne kupujemo uopšte.
Ako u spravljanju te cokolade koriste ono grozno, odvratno sojino mleko, onda ta cokolada uopste nije za jelo. Vec sam nekoliko puta naseo i poverovao slatkorecivim vegetarijanskim preporukama da probam neke njihove pripravke, koji nisu ni tako lose izgledali, a i promoteri su bili bas simpaticni mladi ljudi,ali za sve to sam imao osecaj kao da je osnovna sirovina ona prpa koja se, predpostavljam, u ovim danima krize sa ogrevom, koristi za pelet. Ne zelim nikome nista da sugerisem, ali za mene je prekasno da tako drasticno menjam navike u ishrani.
Veganstvo je u prvom redu moda, verovatno ima blagotvornog uticaja na nečije zdravlje, ali je veliko pitanje da li je dobro za sve uzraste i sve pojedince! Nauka nije u tome saglasna, niti će verovatno ikada biti, nije dokazano da je veganstvo za sve korisno! Ono što smeta je njihova agresivna propaganda, pa ispada da su oni koji nisu vegani gotovo prave ubice! Vrlo su isključivi i netolerantni!
Veliko je pitanje da li se i koliko čuva planeta na taj način što se ishrana ograniči samo na biljke! Pa biljni svet čini takođe deo prirode i to verovatno i onaj veći! A upravo je priroda ta kojoj je potrebna ravnoteža - u svemu, pa i kada se radi o ljudskoj ishrani! Na kraju čovek se od samih svojih početaka hranio i jednim i drugim!
Planetu čini veliko bogatstvo živog sveta, čini sistem koji je trajao eonima, pa teško da ravnoteža zavisi samo od jednog dela! Treba je čuvati celu, sa svim onim što je čini!
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Da li biste probali vegansku čokoladu?
Autor: City Magazine
Život
•04.11.2022.
•22:33 > 06:58
Komentari 11
V.
Možete je napraviti i kod kuće od ovih sastojaka, bude sto puta lepša a i zdravija od kupovnih. Na primer kakao, javorov sirup i kokosovo ulje ako želite čvrste čokolade, ili kakao, bademov/kikiriki puter, med ako želite gustu kremasu masu. Mogu se dodavati suvo voće, orašasti plodovi, djumbir, rezultati su super, probajte. Mi čokoladu više ne kupujemo uopšte.
Branko
probao
Kaca
/
ovde su mnogi balili na vest o njoj.
zar nije tako cirilicni limance
ns ja
wtf
Cigla
Лиманац
Realista
NN
Veliko je pitanje da li se i koliko čuva planeta na taj način što se ishrana ograniči samo na biljke! Pa biljni svet čini takođe deo prirode i to verovatno i onaj veći! A upravo je priroda ta kojoj je potrebna ravnoteža - u svemu, pa i kada se radi o ljudskoj ishrani! Na kraju čovek se od samih svojih početaka hranio i jednim i drugim!
Planetu čini veliko bogatstvo živog sveta, čini sistem koji je trajao eonima, pa teško da ravnoteža zavisi samo od jednog dela! Treba je čuvati celu, sa svim onim što je čini!
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar
NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 72H