Ево како бих ја назвао „паприкаш“: Назвао бих га „кромпирјанија“.
То би била нека манџа, неки кромпир спремљен као јанија. У неким заосталим крајевима, то јело се називало „компирјанија“. Извукло им се оно слово „р“ из кромпира. Ваљда се тако лакше изговарало.
Дакле Паприкаш Мађарски, а Јанија Турски.
А кромпир Српски. Српски наравно ако га уберемо у Србији.
Тако се ето Србија нашла на средини између Мађарске и Турске. По кромпиру из јела, а и по географији, са оног округлог глобуса.
Када се код нас појавио (пре око 40 година), званично се називао „Француски хлеб“.
После сам ја из неког личног скромног искуства, направио ранг листу најбољих кухиња у околини:
1) Француска
2) Мађарска
3) Србија
4) Турска.
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Francuski baget na listi Svetske kulturne baštine: Ovo je njegova tajna
Autor: Tanjug
Život
•30.11.2022.
•15:37 > 15:38
Komentari 3
Stratesko razaranje
Мунгос
То би била нека манџа, неки кромпир спремљен као јанија. У неким заосталим крајевима, то јело се називало „компирјанија“. Извукло им се оно слово „р“ из кромпира. Ваљда се тако лакше изговарало.
Дакле Паприкаш Мађарски, а Јанија Турски.
А кромпир Српски. Српски наравно ако га уберемо у Србији.
Тако се ето Србија нашла на средини између Мађарске и Турске. По кромпиру из јела, а и по географији, са оног округлог глобуса.
Мунгос
После сам ја из неког личног скромног искуства, направио ранг листу најбољих кухиња у околини:
1) Француска
2) Мађарска
3) Србија
4) Турска.
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar
NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 72H