Rusku salatu je izmislio Napoleonov kuvar. Kad je opseda Moskvu, Napoleon je ostao bez snabdevanja, pa se kuvar snašao da od ostataka ugodi caru. Tako je od par jaja, krompira, graška, šunke... Napravio salatu. Bar nešto dobro od te opsade.
Nema ovo veze sa Ruskom salatom. Za svako jelo postoji osnovni recept po kom se pravi, postoje male varijacije i odstupanja, a kada iz recepta izbacite osnovu i sve izmenite, to se više ne zove tim jelom (sem u nečjem neukom umu). Isto tako, ne postoji sarma sa tunjevinom niti burek sa picom. Pica je jelo koje ima svoje sastojke i svoju formu, burek takođe, a smesa koju trpaju u "burek sa picom" nije pica i ne čini picu. To jelo bi se moglo samo nazvati "pita sa podrigušom kečapom i nečime što bi želelo da je sir".
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
VIDEO: Ruskinja u Beogradu objavila svoj recept za rusku salatu - "prst u oko tradicionalnoj"
Autor: City Magazine
Život
•22.12.2022.
•12:04
Komentari 4
Bocan
Milojka
Igor
Aleksandar Vujanović
Prava "RUSKA" mora imati jaja, majonez i pileće belo ili šunkarica!! Plus mešavina ( grašak, krompir, ... Ktastavci
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar
NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 72H