Autor: Index.hr

Život
04.11.2023.
22:24 > 15:13
Mak je omiljeno punjenje tradicionalnih slatkih savijača od dizanog testa, a početak novembra je i svojstvena prekretnica u svetu domaćih kolača, ali i slanih jela.
  • Rada

    06.11.2023 13:48
    Леп је рецепт, радо ћу га испробати.Стиже зима, право време је за штрудле и кифлице
  • Zagrebi malo ispod

    05.11.2023 00:31
    povrsine pa ces vise znati
    Nikad vece slasticarsko razocaranje nisam dozivio nego u NS u na Nocnom bazaru kad sam napokon kupio vojvodjansku makovnjacu. To tijesto se kod nas u HR ne pravi tako tanko, kod nas je vise kao kruh ali nije u tome bio glavni problem, vec u tome da je nadjev ilitiga krema sami cukar, cukar je secer, iako me jako privukla crna boja koja je dominirala kad god bih gledao na RTV u ili na Radiju021 priloge o strudlama sa makom i orasima a ona je bila crna kao crna rupa u beskonacnim nebeskim prostranstvima ali ukus je katastrofa. Ljudi koji prodajete makovnjace po razlim vasarima i bazarima, nemojte varati, nije problem u 600 dindzi koliko sam bacio, vec u obrazu i utisku jer je vise nikad necu kupit. Sam cu je napraviti bas ovako kako je u ovom tekstu preuzetom s Index.hr a prikazano, tako se pravi kod nas. Probajte!
  • Buki

    05.11.2023 00:21
    Buki
    Ovo Strudle jedem od Novembra da Marta i 10 kg se uvek ugojim! Supruga ih savrseno pravi od 2 kg brasna napravi 8 strudli sa Makom i Orasima. U mak uvek ubaci malo rendane kore Limuna…samo zaista ako si bolestan nemozes jesti! Sto bi se reklo same klize jos nakon popodnevne dremke ono napolju hladno sitna kisa pada uz vetar a ti Strudle mlake odozgore secera u prahu ma nemozes se zaustaviti dok nedodje kafa! Kupovne nejedemo ima dobrih losih…ali dok nezamirise u kuci nista i skupe su a nema razlike jos mnogo bolje bar kod nas!
  • /

    04.11.2023 22:37
    /
    nema nista gore od ovih po pekarama kupovnih strudli sa makom

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna