Autor: N1

Život
05.11.2023.
06:21
Hleb i jaja su namirnice koje kupujemo na dnevnoj ili nedeljnom nivou, ali neku hranu možemo čuvati ne samo nedeljama, već i mesecima i godinama.
  • ...

    06.11.2023 05:12
    @ Mirko

    Koje godine si ti bio u vojsci - i gde?

    Ja sam bio u JNA (90/91, Prizren), i dobijali smo konzerve bez etiketa proizvodjaca. Mozda ih je bilo na kutijama? Secam se samo da je na samu konzervu bilo utisnuto par slova - naziv vrste jela tj. skracenica, npr. KKM za kiseli kupus sa mesom.
  • @ Mirko

    05.11.2023 20:44
    I šta je bilo kada si se probudio?

    Nikada na konzervama koje su se koristile u JNA nije pisalo SFRJ JNA.
    Sve konzerve sa hranom u JNA su nosile originalne etikete proizvođača Carnex, Kulpin, 29. Novembar, Gavrilović, Neoplanta, Mirna Rovinj, Lovćen, Titeljanka, . . . identične etiketama i za civilno stanovništvo za prodaju samoposlugama i marketima u kojima su se snabdevali i svi građani na teritoriji cele SFRJ.
    Nisu postojale posebne konzerve za vojsku pa samim tim nisu posebno ni obeležavane oznakama SFRJ JNA.
    Znači, izmislio si da si u šupi pronašao konzervuiz 1967.
    Da si ikada služio vojsku to bi znao jer bi se sa konzervama susretao bukvalno svakodnevno čitavih 12 meseci.
  • Mirko

    05.11.2023 13:51
    Mirko
    Neznam jer nisam nikada toliko dugo cuvao bilo kakve namernice! E slucajno sam u Supi pronasao paket konzerviranog Gulasa Pasulja i Mesnog Nareska na kom je pisalo SFRJ JNA 1967 godina. Nakon mesec dana uz raspitivanje opreznost znatizelju i strah sam sam nekako smogao hrabrosti da otvirim jednu konzervu! Mirisao gledao i na kraju probao i verujtemi nikada sladji i ukusniji Gulas nisam pojeo!!! Normalno cekao sam nus pojave ili trovanje ali bukvalno nista se nije desilo!!! I da na konzervama pise rok neogranicen! Sta su stavljali zaista neznam da toliko dugo traje i jos bude tako preukusno?! I dalje ih cuvam jer sam probao samo tri konzeve i ostalo mi je jos 12 jer u packeting je bilo 15. Znam samo da su ovakvi recepti dragoceni I treba ih iskoristiti za siroke mase! Ali u danasnje potrosacko doba ovo se Nikom nebi isplatilo ko prouvodi hranu!!!
  • ...

    05.11.2023 13:16
    A parizer?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna