Autor: Index.hr

Život
09.06.2024.
23:24
Mnogima nema draže grickalice od čipsa, ali onaj s ukusom slanine uskoro više neće moći da se kupi.
  • Miodrag Milovanović

    15.06.2024 17:28
    Arome
    Ne se uzbudjavate. Iovalo već godinama jedemo "jestivi"i po HCCP u neškodljivu aromu svega i svačega pa naravno i dima. Jedite narode nije pravi dim ali je ukusno kao 3D meso. Nazdravlje nam bio NSP
  • PERAAS

    12.06.2024 19:28
    Dakle, vrati se na dedovinu, rascisti imanje od korova, renoviraj kucu i okucnicu i sam pocni da dimis meso...u pocetku je traljavo i tesko,ali NE POCINJI sa velikom kolicinom...ako i ne uspe iz prve,operi meso,isprzi i pojedi...prosto..
    Jednom ces uspeti
  • Aleksa

    10.06.2024 00:14
    Dimljenje vestackim dimom ili hemijom stvara problem i proizvodjacima. U komorama gde to rade precke na koje kace razgradjuju se posle nekog vremena i to od svih materijala. Tako su probali sa prohromom pa drvetom i plastikom. Plastika najduze izdrzi ali i ona se raspadne. Po logici stvari onaj ko jede takve proizvode rizikuje da se i njegovi organi nagrizaju od usta preko zeludca do creva plus je to meso brizgamo nitratnim solima a na ambalazi stoji mrtvacka glava. Domace dimljenje kvalitetnim suvim drvetom uz filtriranje dima od cadji katrana i smola nije stetno po zdravlje i tako dimlkeno hladnim dimom radi arome i mirisa traje par dana a ostalo vreme se susi na prozracnom tam om mestu.
  • R49

    09.06.2024 15:56
    Greška
    Izgubiće jedno veliko tržište, Srbiju. Kud baš udariše na omiljenu aromu i ukus.
  • Ivan, Osijek

    09.06.2024 12:34
    Dimljeno
    Dimljeno je u načelu nezdravo, naročito onaj prvi vanjski sloj. Pa zašto onda dimimo? Zato što se nekada meso nije moglo drukčije sačuvati na dulji rok, pa je bio izbor: ili krepaj od gladi, ili dimi. Narodi koji su koristili dimljenje su se vjerojatno dijelom i genetski prilagodili tako da im štetne tvari iz dima manje smetaju nego onima koji ga u povijesti nisu koristili. Ako su vam otac, djed i pradjed jeli dimljeno i dugo su živjeli, moguće je da i vama dimljeno neće previše smetati.
  • NSrdjan

    09.06.2024 11:46
    Danas ne postoji proizvod koji nema "nadimljenu" varijantu. Ne bih se iznenadio da i proizvođači keksa i čokolade krenu tim putem.
  • Samo pitam

    09.06.2024 08:53
    Kao što reče kolega - a šta je sa "slaninom" i ostalim prerađevinama "s ukusom dimljene slanine" ?!
  • Nemanja

    09.06.2024 08:09
    A sta je sa “dimljenim” “mesom”?
    Namerno oba pod navodnicima

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna