Pasulj domaćih sorti,sejanih kod nas,više nema.Od kad se kukuruz maksimalno tretira preparatima i kopa jednom/eventualno/,nema pasulja,koji je ranije sejan između.Ako bi se i posejao,nema ko da ručno počupa,natovari u prikolicu i kompletno obavi posao.To nije težak posao,ali zahteva radnu snagu.Šteta,ali takav je trend.Situacija dokazuje da pojedine vrste konoplje,imaju bolju prođu.
Na žalost, više nema domaćeg pasulja (mislim na seme pasulja proizvedeno u Srbiji). I ja sam bio u šoku kada sam to čuo iz pouzdanih izvora od dipl. agronoma.
Sve je to lepo sto su napisali ali ja bih dodao jos jednu stvar koja je NE zamenljiva,jeftina i imamo je svi u kuci.Kad pocnete da kuvate pasulj sipajte jednu casicu rakije,bilo kakve.Neutralise celulozu koja nas nadima,ispari i posle se apsolutno ne oseca.Ja sunem po jednu casicu i u luk kad dinstam za gulas i paprikas.Probajte,radi :))
Neka mi neko kaže gde se može kupiti domaći pasulj, jer svuda, pa i na pijacama se prodaje neki uvozni, po paprenim cenama. Zar mi više nemamo našeg pasulja?
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Kako izbeći nadimanje od pasulja?
Život
•02.06.2013.
•17:06
Komentari 6
Steva
RR
@Anonimus
Kuvar u dusi
Andrla
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar
NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 72H