Autor: BBC News na srpskom

BBC
09.11.2018.
15:55 > 16:00
Dok Rade Končar u Splitu lomi noge, u Beogradu je prilično tiho obeležen Međunarodni dan borbe protiv fašizma i antisemitizma.
  • Logi

    11.11.2018 00:25
    čudno poređenje
    Ne razumem poređenje između Kristalne noći i bodljikave žice na granici sa Mađarskom. Možda bi bilo manje čudno, makar grafički, da su napravili korelaciju sa bodljikavom žicom u Jasenovcu. Ali opet bi bilo neadekvatno pogrom porediti sa kontrolom granice. Možda ovi aktivisti nisu obavešteni koliko je migranata Evropa primila i možda imaju bolje rešenje za ilegalne prelaske granice od žice na njoj, ali mislim da takve predloge treba da iznesu na prikladniji način. Verujem da su upućeni u % zloupotreba azila u svrhe ekonomske migracije i da se ne zalažu za prava ovih lica jer njihova dobrodošlica u nekoj državi zavisi od tržišta rada, a ne od njihove volje da potegnu kofer. Što se tiče migranata koji beže od rata u Siriji, treba ih dočekati i pomoći im, ali održivo rešenje nije preseliti ceo narod jer se država raspada, već srediti stanje u njoj. Isti ti koji sada primaju azilante su ih upravo isterali iz njihovih domova. Kada bi ove i slične inicjative širom sveta preusmerile snagu na protest protiv doturanja oružja tzv. pobunjenicima i samozvanim džihadistima, možda bi proizvele neki opipljiv i održiv efekat.
  • Dusan

    10.11.2018 07:40
    Sloboda
    Antifasizam, drage moje zene u crnom i ostali slobodari, je umro. A sahrana se odrzava u katedrali Notr Dam. Tamo vi razapnite zicu ne bi li se Makron i ostali slobodari sapleli o sramnu odluku da na ovako vazan istorijski dan pozovu one koje nisu dostojni takvog jubileja. Avansnim davanjem Nobelove nagrade za mir Obami, pozivanjem Mesica da bude u spaliru pobednika 2. Svetskog rata i stavljanjem zastave lazne drzave Kosovo medju pobednike 1. Svetskog rata je jasan znak da je sloboda ponovo mucki ubijena.
  • dijasporac

    09.11.2018 17:15
    Jedan od ucesnica ovog protesta a clanica Zena u crnom (bivsa supruga pesnika Rase Livade) je pre 7-8 godina protrestvovala sa americkim koelginicama iz te organizacije u Olimpiji, glavnom gradu americke federalne drzave Washington protiv rata u Iraku. Policija je bila tolerantna ali cim je prva protestantkinja stupila nogom sa trotoara na kolovoz pohapsili su njih svih 13 zbog ometanja saobracaja. Ovo mi je poznato jer su mi neki ljudi trazili novac potreban za kauciju za pustanje na slobodu.

    Analogija, neko ti bez odobrenja (jer ne mogu da ga dobiju za to po propisima o javnim povrsinama) rastegne bodljikavu zicu nasred glavne pesacke zone, gradjani se zalecu na nju jer niti ona tamo moze da bude niti je jasno obelezena, a ti kao gradska vlast nista ne preduzmes. Zato je USA tamo gde je a Srbija tu gde je, samo zbog toga sto se u prvoj postuju zakoni i propisi a u drugoj i dale, do veka, vazi ono 'lak(h)o cemo".

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna