Jako volim ovu salatu i smatram je odličnim i zdravim jelom. Na žalost zbog nedostatka vremena pravim i jedem je zaista samo za Novu godinu. Najbolja je ona napravljena od skuvanog svežeg povrća dakle ne od smrznutog. U ovu salatu ne stavljam nikakvo meso i jaja iz razloga što nju i pravim da bi mi bila prilog uz neko meso. Stavljam samo ovo povrće: krompir, šargarepu i grašak kao i kisele krastavce.
Ruska salata zvanicno ne postoji, to je ovde neko lupio pa ostao ziv a narod brze bolje to upio, isto kao i sremska kobasica, komunisticka izmisljotina da bi neko u tom delu bio miran jer mu se ime spominje ! Al ajd u tu rusku salatu ode sve i svasta pa je svacija original, neko stavlja i kisele jabuke da dA malo kontru, sve u svemu dobar prilog a svako sam sebi neka kreira kod kuce recept i neka mu bude prijatno samo ne da tvrdi kako to njegovo samo ispravno ! Mimoza salata (dodak sa sirom a sve ostalo se renda), tu se zna recept !!!
...svi recepti su dobri, ali naziv "ruska salata" se odnosi samo na kolicinu pripremanih salata (velika vangla, velika cinija, veskorpa,...).poznato je da se u Rusije za slavlja pripremaju velike kolicine djakonija i da su i dandanas proslave u krugu porodice, prijatelja veoma omiljene. uz dobru kapljicu ide naravno i dosta pecenja i salata.
Klasična ruska salata se pravi sa mešavinom povrća i uglavnom pilećeg mesa, tu ima i krompira, neko stavlja seckana kuvana jaja, i dosta majoneza. Upravo majonez i jaja daju težinu, a krompir upije dosta masnoće, ili se raspadne i kvari ceo ukus, pogotovo ako stoji duže.
U našoj kući se pravi lagana varijanta: da bi se sve pojednostavilo, probari se u minimumu vode smrznuto povrće (mešavina graška, šargarepe i kukuruza), ohladi se i sjedini sa sitno seckanim dinstanim pilećim belim mesom i sitno seckanim krastavcima. Doda se malo senfa i pavlake (količina po želji, a zapravo pavlaka daje svežinu) i izmeša i to je to, veoma lagano i osvežavajuće. Ko baš ne može bez majoneza, neka doda malo, ali da se oseti tek u tragovima, da ne preuzme ukus. Eto, to je jedna od varijanti.
Kad god nam ostane malo pečene piletine, začas napravimo malo ruske salate, kad god, nisu nam potrebni datumi i izmišljena pravila.
@jatzans
Pa ona od Slepca, miisim Slepceva ;) Srbijanska prezimena jasno ukazuju na nasledjene gene tj. osobine, jer prava prezimena nikada nisu imali vec su se nazivali po ocevim osobinama ili imenu.
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Ruska salata: Možemo li bar da se složimo oko recepta
Autor: BBC News na srpskom
BBC
•28.12.2018.
•16:29 > 17:00
Komentari 9
Deks
Grbavi
Dejan
amerofil
Dotičnu hranu nazvati "Britanska salata" ili "EU salata".
ruska salata
Samo da ima
Najbrza varijanta od 1 kg zamrznutog povrca po 100 din dok Frikom tiranin prodaje je pola kg za preko 100 dinara.
Salata
U našoj kući se pravi lagana varijanta: da bi se sve pojednostavilo, probari se u minimumu vode smrznuto povrće (mešavina graška, šargarepe i kukuruza), ohladi se i sjedini sa sitno seckanim dinstanim pilećim belim mesom i sitno seckanim krastavcima. Doda se malo senfa i pavlake (količina po želji, a zapravo pavlaka daje svežinu) i izmeša i to je to, veoma lagano i osvežavajuće. Ko baš ne može bez majoneza, neka doda malo, ali da se oseti tek u tragovima, da ne preuzme ukus. Eto, to je jedna od varijanti.
Kad god nam ostane malo pečene piletine, začas napravimo malo ruske salate, kad god, nisu nam potrebni datumi i izmišljena pravila.
Geneticar
Pa ona od Slepca, miisim Slepceva ;) Srbijanska prezimena jasno ukazuju na nasledjene gene tj. osobine, jer prava prezimena nikada nisu imali vec su se nazivali po ocevim osobinama ili imenu.
jatzans
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar
NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 72H