Autor: BBC News na srpskom

BBC
09.01.2019.
08:40 > 09:00
On je novo lice sa postera ekstremne desnice, ali tvrdnje Martina Selnera da njegova desničarska grupa nije nasilna, ne zvuče svima ubedljivo.
  • frustronaut

    09.01.2019 16:39
    @@021
    Prvo. Problem je u tome što ne shvatate da je tahtev da novinarski članci samo informišu a ne poučavaju takodje ideološki, ima svoje duboke korene u liberalnokaputalističkom vidjenju realnosti, koje tzv, činjenice vrednuje iznad zaključivanja. Drugo. Fašisti uključujuci i hipster-milenijalske fašiste kriju se iza demokratije, i svoj govor mržnje pravdaju kao nekim alternativnim mišljenjem, koje je tobože proganjano, jer je jako različito. To "različito" je bilo vrlo popularno u Nemačkoj pre 2. sv. rata. Problem je u tome što se mržnja lepi za ljude i lako se širi, zato se ljudi koji vide strance kao osvajče u razvijenim društvima odmah isključuju iz rasprave. Trece. Možda je i ovo sve što sam napisao ideologija i poučavaje ali je bliže zdravom razumu od nerazumnog straha prema strancima, "dodjošima", svemu što je nepoznato.
  • @021

    09.01.2019 10:17
    Otkad BBC objavljuje jedan svoj clanak na vasem portalu imala sa prilike da procitam gomilu ideoloskih a ponekad i demagoskih tzv 'novinarskih clanaka'. Citam te clanke redovno, a gotovu nikad nista ne naucim iz njih....
    Novinarski clanci bi trebalo da 'informisu' a ne 'poucavaju'.
    Ovaj clanak je blago receno ideoloski motivisan.
    Navescu jednu recenicu iz gore pomenutog 'traktata': "„Oni izbeglice vide kao osvajače, kao opasne vojnike islama koji su došli ovde da unište Evropu. To istinski uništava društvo", tvrdi ona. " Gospodji bi valjalo ukazati da stigma neistomisljenika i de-homogenizacija unistavaju drustvo i drutsvenu koheziju.
    De facto, nacista ima u Evropi. De facto njihov broj raste.
    Ali raste i broj onih koji ne dele misljenje da je 'migracija dobra za Evropu'. Sta cemo s tim? Da ih zigosemo kao fasiste...? #Hitlerlikesthis
    Uvek ce biti neistomisljenika. Neistomisljenici nisu problem. Gleichschaltung ('svi moraju isto da rade/misle/deluju') JE PROBLEM.
    #samotoliko

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna