Nova studija objavljena u časopisu „Jama" pokazuje da preterana upotreba ove namirnice može izazvati probleme sa krvnim sudovima ili infarkt. Međutim, postoji li magični broj?
Bitna je ishrana, ali je bitnije biti fizički aktivan. Ovde nacionalna tragedija kada nema semafora na svakih 100 metara. U principu to je sve jako jednostavno. Fizička aktivnost sa dodatkom neprežderavanja. To je to. U današnje vreme su svi nutricionisti i lični treneri. Svuda neki saveti. Znamo svi da nije ok sedeti i toviti se. To uglavnom dobro ne donosi. Uvek će se neko javiti sa primerom kako je imao komšiju koji je jeo masti i pio rakije i živeo 1000 godina. Postoji i tako nešto. Jako, jako retko. Pronaći svoj ritam što se tiče klope i aktivnosti i banja.
Od jednog jajeta organizam moze da iskoristi max 55% ! Naj bolje ga koristiti sirovo al tu opasnost od salmonele ! U zumancetu dok je sirovo i neobradjeno,imamo koristan holesterol i vitamine i minerale,sa termickom obradom ostaje samo los holesterol, belanaca mozete pojesti vagon ! Prijatno
na gotovo 100 načina, ič nije valjalo?
Svako jutro jedno jaje organizmu snagu daje, ija ija ijaje da je jaje ijaje
https://www.youtube.com/watch?v=219T_LKBmx0
Poenta jajeta je upravo u tom žumancetu. Kada ispržiš jaje na oko pa u žumance umačeš hleb, ono se razlile po celom tanjiru, izmeša sa prženom slaninom, slanina slana, hrskava a žumance joj da onaj specifičan ukus.
Jaje bez žumance je isto što i mlako pivo, izlapela koka kola ili roštilj bez luka. Žumance jajetu daje onaj specifičan ukus i šmek bilo da je kuvano, prženo ili kajgana. Treba samo voditi računa da se ne pretera.
Ono što pravi problem u konzumiranju jaja su žumanca tako da jaja možete jesti do mile volje, ali samo belanca (može tu i tamo po koje žumance) pa evo šta kaže belance i žumance na 100 gr:
Belance: kCal 44,8 - belančevine 11 (g) - masti 0 (g) - UH 0 (g) - holesterol 0 (mg)
Žumance: kCal 368,3 - belančevine 16 (g) - masti 33 (g) - UH 1 (g) - holesterol 1300 (mg)
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Koliko jaja možemo da pojedemo, a da ne ugrozimo zdravlje
Autor: BBC News na srpskom
BBC
•26.03.2019.
•19:24 > 20:00
Komentari 9
Kokakole
šeret
- Koliko jaja možeš pojesti na prazan stomak?
- Hmmmmm... 6-7 komada.
- Blento, samo jedno! Ostala nisu na prazan!
:)
Dejan
sa začinom
Svako jutro jedno jaje organizmu snagu daje, ija ija ijaje da je jaje ijaje
https://www.youtube.com/watch?v=219T_LKBmx0
@ 314pezos
Jaje bez žumance je isto što i mlako pivo, izlapela koka kola ili roštilj bez luka. Žumance jajetu daje onaj specifičan ukus i šmek bilo da je kuvano, prženo ili kajgana. Treba samo voditi računa da se ne pretera.
Boris
Javljam ako se nešto promeni.
314pezos
Belance: kCal 44,8 - belančevine 11 (g) - masti 0 (g) - UH 0 (g) - holesterol 0 (mg)
Žumance: kCal 368,3 - belančevine 16 (g) - masti 33 (g) - UH 1 (g) - holesterol 1300 (mg)
Jajara
Egg
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar
NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 72H