Autor: BBC News na srpskom

BBC
29.10.2019.
08:32 > 09:00
Raste upotreba softvera za praćenje telefonskih poruka i poziva, upozoravaju stručnjaci.
  • .

    29.10.2019 14:38
    /
    Nije problem u stokerima nego u indijancima koji sve zivo moraju da objave na mrezi i sve sto objave rade tako da je javno dostupno. Oni su se svoje privatnosti odrekli istog momenta a neretko se razbacuju i sa privatnoscu svojih prijatelja tako sto ih taguju na raznim dogadjajima, mestima i slicno. Ljudi ne citaju EULA, i ne shvataju koja je odgovornost prema tudjoj privatnosti ako vec za sopstvenu nemaju osecaja. I sam tako saznam za neke stvari koje me se ne ticu i koje ne zelim da znam - ne zanima me koja skolska se porodila ovog meseca, niti ko je sve bio na babinama ali je nemoguce te informacije zaobici zahvaljujuci zajednickim prijateljima i newsfeedu. Naglasak treba da je na oniima koji publikuju informacije a ne na onima koji prate public feed.
  • Mirko

    29.10.2019 12:16
    ...a jel bi radije...
    ...Da te je odmah ostavio? :)
    Šalu na stranu, stokerver je, osim u slučaju poremećenih, nedostatak dvosmerne komunikacije, a iz toga i poverenja.
    Primetiš neko neobično ponašanje koje nije propraćeno pojašnjenjem, počne da se ponavlja, intenzivira, i poželiš sebi da razjasniš "odakle to i kuda vodi".
    Da li imaš pravo na pojašnjenje, i na koji način, ne ulazim u to.
    Ovde je bitan momenat - znači li ti taj neko ili ne?
    Ako ti ne znači, ne smeta ti ni neobjašnjivo ponašanje, zar ne?
    Ako ti značiš njemu, potrudiće se da te ne isključuje, zar ne?
    Dalje, opet imamo pitanje - želiš li ostati u dobrim odnosima ili ne? Ako želiš, bolje ne kopaj. Ako ne želiš, ne treba ti "dokaz", jednostavnije je okrenuti se i otići.
    Jedino, ostaje pitanje "a da li sam u pravu", ali, kad zafali poverenja, da li si u pravu u tom konkretnom slučaju nije ni bitno...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna