Proizvođači koji su registrovani prodaju pirotske kobasice legalno, a neregistrovani za keš, van sistema prodavnica, dakle na crno. Pitanje je koliko svi zajedno plaćaju stočarima. Ako je to lokalni proizvod koji donosi velike pare, onda treba ulagati i u bazu. Imate registrovano poreklo, a ne koristite ga je se niste ujedinili da stvorite uslove da tako i ostane. Pravi pirotski kačkavalj se pravi na jednom mestu, pirotski ćilim gotovo da i ne postoji. Na bar deset mesta u Srbiji imamo sličnu situaciju, lokalne proizvode koji su odlika jednog kraja, ali se to bagateliše, umesto da se u to ulaže sistematski. Turisti žele da osete lokalni ukus i ambijent, Čistu prirodu i prirodne lepote, autentičnu hranu, a ne apartmane i beton.
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Srbija i hrana: Pirotska peglana kobasica - delikates nejasne istorije i neizvesne budućnosti
Autor: BBC News na srpskom
BBC
•29.01.2023.
•09:58 > 10:00
Komentari 2
Pijani elektricar
Poreznik
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar
NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 72H