Autor: BBC News na srpskom

BBC
05.03.2024.
08:21 > 08:30
Zašto su ove elektrane jedna od glavnih energetskih tema na Balkanu?
  • Није важно

    08.03.2024 10:16
    Сеча шуме
    Непримерена енормна сеча шуме неминовно уништава хидролошки потенцијал територије. У пренесеном смислу - осим климатске штете (нема одакле да дође свеж ваздух у град преко лета). Услед - због тога увећане експлоатације клима уређаја у градовима - нарушава се потенцијал електро-привреде и хидро-система за производњу електроенергије - просто - присутан је повећани дефицит воде - нема воде преко лета у акумулационим језерима - нема одакле да дотекне - са сада огољених брда сигурне не може да стигне у количинама у којим је било могуће за време присуства шумског покривача. Правдање како се дрво сече због производње пелета за грејање је потпуно бесмислено - загађење ваздуха сагоревањем дрвета није ни приближно исто као сагоревање природног гаса који сагорева без остатка и имамо га на располагању. Све системски иде противно техничким критеријумима у правцу промовисање нуклеарних електрана које су потпуно неприхваљиве за било који од привредних и природних потенцијала Републике Србије. Европска житница, воћарско-пољопривредно сточарски потенцијал и потенцијал чистих вода је без конкуренције и о томе треба мислити и водити рачуна. Да се сачува преостало уколико није већ прекасно.
  • ex chapman

    05.03.2024 09:21
    Djerdap
    Srbija nezadrzivo srlja unazad. bilo nekad jedno vreme kad je napravljen Djerdap I, pa onda Djerdap II
    i dan danas samo Djerdap pravi 20% struje u Srbiji. sa ostalim, manjim HE, prosecno 25% sve struje u Srbiji. prosek EU od svih tzv. obnovljivih izvora je 23%
    e onda su ponovo dosli nepismeni i oterali skolovane. pa Grcic ruinira do temelja elektro-energetski sistem zemlje BEZ IKAKVE KAZNE. pa onda taj Grcic, koji je uspeo da pokvari nakovanj, kaze - gradicemo nuklearku!
    pa izmisle sistem po kojem potrosaci treba da doniraju pare mafijasima koji unistavaju planinske reke. pa uvoze struju u trenutku kada je ona najskuplja. pa izmisljaju jadarit kako bi jos para strpali u svoje dzepove. a narod da crkne. bukvalno. od otrova i od gladi

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna