Сасвим непотребно питање - јасно да је здравији путер. А још је здравије масло, тј - термички пречишћени путер. Једина масноћа која може да се користик велики број пута за дубоко пржење а да при томе не развија токсине.
Hrana koja sadrži trans masti zabranjena je u Danskoj i Kanadi. U mnogim drugim zemljama je jasno regulisano koliki procenat trans masti može da sadrže namirnice.
Svakako puter ili maslac! Margarin su izmislili trgovci zbog transporta i dostupnosti svim slojevima drustva. U danasnje vreme u Srbiji samo ljudi imucnijeg stanja mogu priuštiti puter i maslac. Pre 30 40 50…godina nije se moglo zamisliti doručak kolači neko jelo bez putera i holesterola skoro da i nije bilo sem ako niste imali prirodno oboljenje.Od kada je margarin zamenijo puter svaki drugi je u riziku od holesterola dok svaki cetvrti ima holesterol! Mi smo u kući puter skoro u sve koristili i sada ga se rado sećam dok mrljavim retko margarin!
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Puter ili margarin: Šta je zdravije
Autor: BBC News na srpskom
BBC
•17.04.2024.
•08:51 > 09:00
Komentari 6
Драган
Realista
Lošmi
Koja
B
need for speed
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar
NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 72H