Autor: BBC News na srpskom

BBC
20.04.2024.
19:18 > 19:30
Posle nekoliko meseci, Predstavnički dom Kongresa razmatra predlog o novom paketu vojne pomoći Ukrajini.
  • pera nevera

    21.04.2024 09:22
    Da li će Vučić razumeti istorijsku odluku US Kongresa ili će je prespavati kao Slobodan Milošević pad berlinskog zida? Sa Rusijom je gotovo.
  • Zamenik zamenika

    20.04.2024 22:23
    @Bojsi
    Od 300 milijardi eura zamrznutih ruskih sredstava u svetu koje će biti prosleđene Kijevu će vratiti Ukrajina ovu pomoć. 40 hiljada milijardi eura vrede rudna bogatstva u Lugansku i Donjecku, šta misliš zašto su rusi okupirali baš te delove Ukrajine? Jer tamo žive rusi? Zato što su rusi pošteni? Zbog bogatstva , eto zašto.

    Za 23 od danas obezbeđenih 60 milijardi dolara pomoći Ukrajina će dobiti američkog oružja iz rezervi, magacina i zaliha u USA od US Army, a Amerika će ih sebi kasnije popunjavati .
  • Bojsi

    20.04.2024 21:34
    Da li sre razmišlji ukrajinci kako ćete to vratiti jadna Vam majka?
  • Б

    20.04.2024 20:31
    Драма
    Маестрална драма у Конгресу САД. "Па ово је за инфаркт!" рекао би покојни Младен Делић, да је жив, али није. Није ни за инфаркт, јер оружја и муниције које Украјина тражи једноставно нема. Недавно је избио пожар у фабрици граната 155мм у Скрентону у САД, као и у једној британској фабрици у Велсу. Капацитети су привремено још смањени. Огромна већина пројектила, укључујући ракете "Патриот" производи се на комерцијалној бази, тј. "Рејтион" гледа шта му се исплати, а изгледа да се повећање капацитета не исплати.
    Британска војска има 40 исправних тенкова, а сви су претешки за украјинске услове, један је већ потонуо у блато у Украјини. Авиона има мало више, али Руси непрекидно бомбардују аеродроме. Ракета има више, али опет коначно много, а производња нових иде споро. Чеси наводно знају како набавити стотине хиљада граната по свету, али и то иде слабо, јер неко други може да понуди више или да наговори власнике граната да одустану од продаје.
    Закључак: кад би било оружја и муниције, паре не би биле проблем.
  • Joca

    20.04.2024 19:53
    Neće biti WW III, ali ukoliko Rusija osvoji Ukrajinu slika Evrope će se korenito promeniti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna