Autor: BBC News na srpskom

BBC
18.05.2024.
09:48 > 10:00
U Gruziji se nastavljaju masovni protesti protiv novog zakona o „stranom uticaju“ nazvanog „ruskim zakonom“, a raste zabrinutost da će pokušaji udaljavanja od Rusije prema Evropi odvesti zemlju na put dodatne okupacije i rata.
  • Trole

    18.05.2024 22:16
    Da svojevremeno nije bilo Rusije Gruzija ne bi danas ni postojala. Rusima je bio dovoljan onaj jedan Gruzijac (Džugašvili) od koga je nastradalo najviše Rusa u istoriji.
  • Vase pitanje tek...

    18.05.2024 20:02
    ...dolazi na dneevni red
    Ako nisi hrabar @ Unistenje i proganjanje civila i otimanje tudjih teritorija nije nikakva pobeda vec samo zlocin.
  • Ako nisi hrabar

    18.05.2024 13:18
    neces napredovati
    Zamislite da smo mi Hrvati digli bijelu zastavicu 91' i rekli: neka nasa armija ( JNA ) primiri ustase za 15 dana i sve ce biti u redu. Slobo ce nam svima biti predsjednik, Vuk ideolog s nekim novim Nozem a Voja Seselj ce nam objasniti kako smo mi Jugosloveni i nista vise. Onima kojima ovo ne odgovara, slobodni su napustiti SFRJ. E, da je tako bilo, danas bi Admiral Jovan Vukosavljevic docekao u Brackom kanalu kapetana Jamesa Mc'konellya na USS Gerald Fordu uz dobrodoslicu na Jugoslovensko more kao svojim saveznicima. Zajednickim preletima nad Juznim Jadranom, pilotirali bi Tom Hanks u F16 i pukovnik Dragan Dimitrijevic u Mig 29. Sve to bih nadgledali veleposlanici SAD u SFRJ i SFRJ u SAD u, Dugllas Harper i Borivoje Divac. Tako je bilo do 91' a gore bi postalo od 91'. Srecom, iako potpuno inferiorni u oruzju i logistici, hrabri Hrvatski branitelji su pobjedili velikosrpsku JNA i razne teritorijalce i dobrovoljce, te se danas razvijamo najbrze u zadnjih 100' godina, te polako postajemo jedna relativno bogata drzava s tendencijom da postanemo bogata drzava u narednih desetak godina. Lp iz HR.
  • Zemlja čudesa

    18.05.2024 10:34
    Ameri i Briti se iz sve snage trude da od Gruzije naprave Ukrajinu br. 2. Sada su čak i američki zakon proglasili za ruski.
  • Dusan

    18.05.2024 10:32
    S bivši predsednik gruzije bio poslanik ukrajini. O tome ništa.
    Onda prvi ovakav zakon su donele SAD i potpuno podržavam to. Posle njih Rusija.
    Da li može opet da postane nova Ukrajina? Pa zavisi od demonstranata da li će da krenu i ubijaju policiju i narod kao na majdanu. Imate tamo već američku vojnu bazu.
    I zaboravili ste da je prvi Gruzija napala osetiju tokom olimpijade pa su dobili odgovor. Da su rusi hteli kako bi sve prešli, a ko se ne seća 2 dana se čekalo da se vojska oformi i krene u rat. Tako da je to bio brz odgovor.
    Vrčina Gruzijaca je da živi u miru i da ih ekipa sa zapada ne gura u rat. Najviše se bune oni koji dobiju keš da promovišu laži preko vesti.
    Nažalost dosta srba sve ono zaboravlja. Ali nema veze. Nije naš problem nek ratuju tamo. Bolje i tamo nego ovde.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna