Autor: BBC News na srpskom

BBC
26.06.2024.
09:13 > 09:15
Ni posle tri godine nema jedinstvenog stava o posledicama iskopavanja litijuma po životnu sredinu.
  • Антун Чупак

    27.06.2024 15:01
    Наравно да хоће,били би будале да пропустимо ту шансу!!!
  • Fića

    27.06.2024 08:34
    Zagađenje pijaće vode Srbije
    Ako dođe do zagađivanja podzemnih voda duž reke Drine, to zagađenje će se preneti i na reku Savu, a "Makiš" bi do tada napajao i "uspavane Brogradžane"(šta posle ?! ) , rekom Savom u reku Dunav i tako do Crnog Mora.
    Dakle, u toj situaciji ne bi bila u opasnosti "samo" Srbija, već i BiH, Rumunija, Bugarska, Ukrajina i sve države koje izlaze na Crno More, pa i Sredozemlje.
    Šta mislite da li bi oni tužili "riotinto" ili Srbiju...?!
    Srbiju, koja je, već, prezadužena...!
    PS :
    "A, moje pleme, mrtvijem snom spava...".
    P. P. Njegoš .
  • Čarapan

    27.06.2024 08:02
    Nego šta....
    Naravno da će kopati.Prvo žuti su doneli taj nakaradni zakon ,drugo oni su to potpisali RioTintu,treće država mora da poštuje potpisano u protivnom plaća odštetu,četvrto otvaraju se nova radna mesta ,peto puni se budžet.A to što se priča to je odraz pojedinaca koji su plaćeni za to ili ne znaju Ama baš ništa ,možda mislite na Ćuti....
  • Prevod

    26.06.2024 13:53
    @ da narod shvati
    To se u narodu kaže: Ne lipši magarče do zelene trave.
    Dok su se (EU) razvijali, jesu urnisali životnu sredinu, ali tuđu, a ne svoju. I sada bi tuđu - našu, a ne svoju da urnišu.
  • Srpkinja

    26.06.2024 12:14
    Rudnika ne sme biti
    Prava vrednost današnjeg vremena nije litijum nego čist vazduh, voda i zemlja, zdrava deca i dugovečno stanovništvo. Ljudi, probudite se već jednom, pokrenite se, ne dopustite da rade sa nama šta hoće. Nećemo crći bez tog rudnika, upravo suprotno, taj rudnik će nas pobiti, polako ali sigurno.
  • da narod shvati

    26.06.2024 10:39
    Da bi oni u EU lepoživeli mi moramo kopati litijum
    Da bi mi mogli jednom lepo da živimo mi moramo kopati litijum

    Sve države EU dok su se razvijale su urnisale životnu sredinu pa kad su se razvile onda su ih sređivale, sanirale i uredile. Ja nikako ne razumem stav hoću platu 5000 evra a neću ništa da uradim nego magičnim štapom izjednačite nas sa Nemačkom???? Da li smo stvarno toliko glupi?
  • Dalje nećeš moći

    26.06.2024 10:14
    Blokade puteva
    Danonoćne blokade puteva i autoputeva i građansku neposlušnost Vučić/Morgentau plan za uništenje Srbije ne sme proći !
    Podsetiću da je posle WW2 postojao Morgentaov plan za kažnjavanje i uništenje Nemačke i glasio je "pretvoriti Nemačku u zemlju jeftine radne snage i rudnika" prepoznajete li ove reči ?
    Ali su odbacili taj plan za Nemačku i primenili Maršalov plan koji je bio razvojni, a Morgentaov plan su izgleda sačuvali za Srbiju.
  • Priroda

    26.06.2024 09:29
    Nece
    Ako je ostalo pameti u ovom narodu, neće se kopati litijum pod ovim uslovima. Jednom kada budu kopali u EU, onda ćemo videti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna