Autor: BBC News na srpskom

BBC
29.06.2024.
09:22 > 09:30
Posle najava da bi u Zapadnoj Srbiji ipak mogao za nekoliko godina da bude otvoren rudnik Rio Tinta, u Loznici je održan veliki protest.
  • Nata

    01.07.2024 11:45
    Zatvor
    Zivimo zarobljeni od strane mafije. Treba na vreme videti da li ima dovoljno mesta u zatvorima da ih sve potrpamo. Blizi se i taj dan, sigurna sam!Ne treba nikoga stedeti kad za to dodje dan!
  • Dzoni

    30.06.2024 16:03
    Nadam se da je narod shvatio I da ce imati volje I snage da se izbori sa ovim crnilom Nad nama.
  • Zoran

    29.06.2024 14:17
    Ja bi rekao priličan broj NVO,raznih pokreta,udruženja a o političarima koji ovo koriste za svoje političke ciljeve da ne spominjem.Bojim se da vlast koja je dovela Rio Tinto ostala već bi se uveliko rudarilo imajući u vidu izjave tadašnjih o istorijskoj šansi Srbije.Siguran sam da ovo ne prolazi vašu cenzuru objava.
  • Kosovo je Srbija

    29.06.2024 13:22
    Oterajmo izdajnika Vučića, odbranimo Kosovo i sprečimo kopanje litijuma i uništenje pijaće vode Srbije ! I jedno i drugo je borba za opstanak !
  • Balkan

    29.06.2024 10:24
    Litijum
    Niko od onih tz. strucnjaka koji su kao pisali onu studiju o bezbednom iskopavanju litijuma, sa ogradom da ne mogu biti odgovorni ako se bilo sta suprotno dogodi, do toga da ce Rio Tinto da "nadoknadi" bilo koju stetu (ako bude stete ko ce da proceni kolika je to steta) pa do zahteva da Nemci garantuju da ce sve biti ok. Nemci ne mogu to da garantuju jer nije njihova kompanija, a u Nemackoj koja ima mnogo litijuma se nece isti vaditi i ako je sistem bezbedan i ne istovetan ovome, ekstrakcija se radi iz dubinskih voda, po ekstrakciji se voda vraca odakle je uzeta. Kod nas ce biti skoro pa klasicno rudarenje a jaloviste bi nam ostalo kao omca oko vrata bez obzira na uveravanja tz. strucnjaka, imamo mi iskustva sa jalovistima samo su neki zaboravili. Jos vaznije Kinezi i Indusi su podigli nove fabrike za proizvodnju Natrijum Jonskih baterija, jeftinjih, boljih, bice uskoro na trzistu, bezbedenijih, bez problema oko reciklaze za razliku od Litijumskih za koje se jos ne zna kako i sta ce se raditi po isteku roka trajanja. Reciklazu mogu da rade samo roboti a i to jos uvek ne funkcionise. Ziveli
  • iguman

    29.06.2024 10:03
    Kada je Kostunica poklonio "Naftagas" Rusu, niko sem Lige se nije bunio. Rus je dobio sve bušotine po Vojvodini i u Angoli, pa sva letovalista u C.Gori. izvore pitke vode i posle je zagadjivao njive novim bušotina, a niko ni reč.
    Pa što bi se ja jedio za Rio tinto.
  • NS

    29.06.2024 09:54
    Šta kaže Oskar na sve to da ste glupi i protiv države i na mene se to odnosi
  • Bibi

    29.06.2024 09:50
    Bibi
    Veliki broj Gradjana se okupio na tako malom prostoru! Licno me to raduje jer sam bio skeptičan nakon svih Protesta! To nam govori da narod zaista nezeli jos i ovo trovanje u AV Srbiji! Rio Tinteta ni malo nekrivim jer su oni došli po dogovoru i obećanjima koje mi jos neznamo i ulazu svoje pare. Uhapsiti sve koji su ih doveli ili bilo sta predlagali nudili obećavali…jer su uzeli pare za tako nesto i moraju odgovarati sada ili kasnije! Bravo SRBIJO !!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna