Autor: BBC News na srpskom

BBC
01.07.2024.
10:28 > 10:30
Ulični umetnik Benksi potvrdio da stoji iza performansa sa migrantima, Marina Abramović pozvala hiljade posetilaca da se zamisle nad sudbinom sveta.
  • 8493

    01.07.2024 13:58
    „Uvek mislim da protest donosi više protesta; mržnja donosi više mržnje. Mislim da je važno da se okreneš sebi.
    „Lako je kritikovati sve ostalo, ali šta mogu da uradim u sebi, kako da se promenim?"

    Izjednačavati reč PROTEST sa rečju MRŽNJA nije ok.
    Reče Marina Abramović verovatno aludirajući na masovne proteste u svetu protiv genocida u Gazi i najgore humanitarne katastrofe .... dok je istovremeno pozivala na proteste u Ukrajini i nije tada apelovala na ljude da se okrenu sebi. Tada protest nije dovodila u istu rečenicu sa rečju mržnja?

    Ono što ona radi je jako lukavo, filozofske teme pretvara u umetnički protest. Bilo bi u redu da je taj protest samo politički,ali taj protest nikada ne skreće sa dobro utabane putanje i dobro organizovane poltičke agende.

    Ne treba da čudi ovaj performans i njegova poruka obzirom da anglosaksonci sponzorišu stradanje Palestinaca.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna