Autor: BBC News na srpskom

BBC
22.07.2024.
09:19 > 09:30
Nemačka državna sekretarka u Ministarstvu privrede i klimatske akcije i poslanica Zelenih u Bundestagu, važi za operativku koja je najupućenija za pitanja litijuma i ekologije.
  • Против

    15.08.2024 07:46
    Ко копа у Немачкој? Руси?
    @ Зоран
    Не познајем немачку географију, па не знам да ли се у Немачкој "копа" на плодном земљишту или на неком ђубришту.

    Овде се планира подземно копање које ће загадити подземне воде, а и Немци би хтели да негде сместе радиоактивни отпад. Можда баш код нас у наводни рудник.

    Ако је веровати интернету продаја тих аутмобила је опала, због тога је пала и вредност литијума за 85%. Србија од копања неће имати ништа сем отрова и јаловишта.
  • Zoran

    22.07.2024 17:00
    Ja mislim da pre nego napiše neki komentar potrebno je i nešto znati.U Nemačkoj se radi na rudarenju litijuma i to površinski na dve lokacije.Jedna je "vulkan" i ruda litijuma se vadi iz bazena Rajne a druga Zinvald na granici sa Češkom.Aktivno rudarenje počinje 2026.Pa to ovde u Nemačkoj svi znaju i ništa se ne krije.
  • Ana

    22.07.2024 14:06
    Pa neka gospodja onda na primeru svoje zemlje pokaze kako se kopa litijuma. Neka nam ekoloski pioniri pokazu kako se to radi. Zasto da bi se kopao litijum u Nemackoj ne postoji dovoljno dobra tehnika, a za Srbiju postoji? Nije sporno da li ce se u Nemackoj kopati litijum, hoce, ali kada se apsolutno svi ekoloski standardi ispune, I to ce se mozda desiti za 5-10 god. Ozbiljne pare se izdvajaju za ispitivanje kako se to moze uraditi u Nemackoj, a u Srbiji eto vec sad moze. Zasto? Pa zivoti srpskih gradjana ne vrede isto kao nemacki. To prvo potvrdjuje ova vlada koja donosi nepovoljne zakone za gradjane Srbije. A onda ce EU reci pa sve je uradjeno u skladu sa zakonom Srbije I tacka.
  • Nina

    22.07.2024 13:23
    Nikad nije kasno !
    Imate i vi litijum,napisaće vam ovi naši stručnjaci očas posla sve što želite....
    Ali ne da narod,neće kopanje...
    A nećete ni vi dok god ima budala čiju saglasnost možeš novcem kupiti...
    Al neće ni u Srbiji biti kopanja....

    Trazite dalje.....
  • Test

    22.07.2024 11:55
    „Plan Rio Tinta je sada pionirski poduhvat".

    Dakle Jadar je testni poligon, ako prođe-prođe. Naravno da neće da testiraju u Nemačkoj... Fuj.
  • Znači ne kopa

    22.07.2024 11:24
    se u Nemačkoj !
    Ova izjava znači da su Vučić i Brnabić slagali da se u Nemačkpj kopa litijum, ova na slici kaže da se u Nemačkoj ne kopa litijum !
    Još jedna laž Vučića koja je otkrivena čitajući ovu izjavu !
    Blokade puteva - lažov mora da ode !
  • Doktorka

    22.07.2024 11:08
    Srbi,nebeski narod
    Aha.Hoće to-sve ste "razumno" i "razložno" objasnili.....pa kopajte.Mi NE ŽELIMO.Retko vozimo elektr.automobile a o voznom parku ne bih.Kako ste g-jo promenili narativ a ekolološki standardi su vam dvostruki-u zavisnosti da li je vaša voljena DETSCHLAND ili SERBIEN....Ali ,tako je to.Kad se mi prodadosmo za 2-3 puta po 2 "crvene".I majku bismo rodjenu prodali....nismo bolje ni zaslužili.Narod koji je podmitljiv,pohlepan na sitno,ima ekološku svest jedne Kenije ili Svazilenda a ne makar nekog Balkanca(znači-ta ekološka svest je i ispod toga) -TO SMO I ZASLUŽILI.Korita reka puna šporeta,tone djubreta i flaša u Limu,Drini(žili kucavici a o istorijskom značaju skoro pa "sveta reka").Ako mi ne selektujemo otpad.Nemamo adekvatnu reciklažnu mrežu.Parkovi liče na smetlišta a novi tajkuni(čitaj otpad otpada SNS) uzeše i to malo zelenih(prljavih) površina i TREBA,SRBINE,(našem)MADJARU,RUMUNU,SLOVAKU,ROMU....itd.
  • Ali

    22.07.2024 09:53
    Ali
    se nesprovodi,jer ima ludih i korumpiranih Srba,koji sve daju za novce!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna