Autor: BBC News na srpskom

BBC
27.07.2024.
11:28 > 11:45
Naučnici odavno tvrde da promenom ishrane, zamenom mesa i mlečnih proizvoda za biljnu hranu, možemo da pomognemo u borbi protiv klimatskih promena.
  • Kriva su

    27.07.2024 12:18
    goveda?
    Ali ne ona četvoronožna. Evo da ponovim podatak da širom planete ima izmedju 20-30 miliona napuštenih naftnih bušota iz kojih dnevno izbija desetine tona gasa metana poznatog kao daleko opasnijeg za efekat staklene bašte od CO2. Za takvim bušotinama brojni stručnjaci aktivisti tragaju i utvrdjuju količinu izbačenog metana u atmosferu. Odgovornost je na mocnim nafnim kompanijama koje nece da ulažu novac u saniranje starih bušotina. Danas krivite goveda i jaganjce i pride idete ka novoj ekološkoj katastrofi rudarenjem litijuma u lažnoj priči o zelenoj tranziciji kojom kapital prebogatih treba da se umnogostruči opet bez odgovornosti za životnu sredinu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna