Autor: BBC News na srpskom

BBC
06.09.2024.
07:51 > 08:00
Neurološka stanja svake godine odnesu živote hiljada dece.
  • Dragan Z.

    06.09.2024 09:28
    A da razmislimo?
    Neću uopšte da komentarišem ovaj tekst. Hoću samo da postavim jedno pitanje: Da li čovečanstvo, zapadna, istočna i sve moguće civilizacije na ovoj planeti, mogu da se udruže i ulože sredstva u preventivu?! Da se istraže razlozi za, sada već dugačak, spisak retkih i čudnih bolesti, pa da se objasni ljudima šta sve ne smeju da rade da im se ne bi rađala deca sa deformitetima!
    Znam da priroda greši. Kada uzmete u obzir koliko ima pojedinačnih slučajeva začeća i rađanja, statistička je verovatnoća da će doći do problema u određenom broju slučajeva. Pitanje je: koliko ljudi svojom aktivnošću umnožavaju te greške?! Da li ima veće i teže dileme od sledeće: treba li pogrešno začet život održavati i lečiti ili ga prekinuti? Ako se neko rodi sa ogromnim deformitetima (npr. bez ruku i nogu!) kakav će život imati? To verovatno zavisi i od toga gde se rodio! Mislim da, ko hoće može da razume o čemu govorim. Ali, nemam dovoljno prostora (a nije ni pravo mesto) da iskažem sve ono što mislim i mogu da kažem na ovu temu. Voleo bih, i mislim da bi trebalo, da neko ko ima pristupa javnom prostoru (novinar, naučnik?) otvori debatu na ovu temu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna