Autor: BBC News na srpskom

BBC
15.09.2024.
09:08 > 09:15
Od Stare Grčke, preko Evrope u novom veku, do savremenih demokratija - BBC vas vodi na kratko putovanje kroz istoriju prava građana da odlučuju o političkim pitanjima.
  • NS Postar

    16.09.2024 06:12
    DEMOKRATIJA
    shatrovacki demokra (krademo) ti i ja
  • Ivan D

    15.09.2024 19:48
    Zavisi od okolnosti
    "Šta je demokratija.."
    - Društveni sistem u kome glasovi 3 pastira vrede isto koliko i glasovi 3 filozofa...(reči nekog od grčkih filozofa).
  • Бетмен

    15.09.2024 15:58
    СВЕТИХ 7 ВРЕДНОСТИ
    Шта је демократија за једног спортисту? Шта је демократија за једног радника? Шта је демократија за једну породицу? Шта је демократија за једно безбрижно дете? Када одговорите на ова питања, требало би да разумете да је демократија код нас била једна велика "илузија", која је 2010.год доживела своју кулминацију, тј. свој пад.

    Системске вредности које ствара једна држава чине демократију. Најважније системске вредности које бих издвојио су: подршка, разумевање, правда, поштовање, поштење, емпатија и солидарност.

    Свака демократија којој је основна вредност новац, а све остале горе наведене вредности испод новца, је једна велика "демократска илузија".
  • Jo

    15.09.2024 13:45
    Ovo za žvakin komentar
    Svi koji lupaju minuse na žvaku nemaju žive veze gde su šuplji dok se ne opipaju i zato im treba magarac da ih vodi pošto i nisu nego ovce.
    Otvorite oči informišite se pogledajte zdravo razmišljajući a ne samo upijajući kao sunđeri za pranje sudova.
    Vijuge u mozgu služe za nešto.
  • zztop

    15.09.2024 11:06
    Demokratija je kad te neko pošalje u 3pm a ti odeš gde sam oćeš ...
  • Jo

    15.09.2024 10:56
    Žvaka
    Za ludaka.
    Demokratija je kada se demokrata , demokratskim izborima ustoliči i uzme sebi za pravo da daje definicije demokratije kako i kad mu odgovara.
    Primera ima bezbroj a zadnji primer možemo uživo pratiti u francuskoj.
  • O

    15.09.2024 10:06
    O
    Vrhunac socijalne svesti coveka koji je izasao iz nekog plemenskog saveza i sl. Na zalost mali procenat ljudi ovo sprovodi jer mu stari sistem nedozvoljava jer nemoze vladati kako je navikao vekovima unazad. Ima i veliki broj koji nisu još dosegli tu svest jer bez Vodje i Zastave se nesnalaze i prihvataju da zive u plemenskom savezu iako je uveliko trecina 21 veka.Srbija je jedan od primera u Evropi ali me lično raduje nova omladina koja se vodi zdravim razumom i ubrzo ce promeniti svest i sistem koji nas je uništio i unazadio!
  • Realista

    15.09.2024 09:52
    stepen civilizovanosti
    Demokratija funkcionište samo onda kada je biračko telo podjednako dovoljno obrazovano i svesno. Fukcioniše princip demokratije i u divljaka, kao recimo u srbiji, ali neminovno vodi u destrukciju naroda ka rulji, prosto jer nivo kolektivne svesnosti nije dovoljno razvijen da bi se shvatile posledice naivnih shvatanja i izvedenih pojedinačnih odluka.
  • Zemlja čudesa

    15.09.2024 09:34
    Prema onome što se može zaključiti, demokratija je sistem u kojem vladaju najgori od najlošijih državljana određene zemlje, sposobnih jedino da uverljivo lažu i kradu. Osnovna karakteristika tog sistema je što svako posle može reći da je "narod" kriv jer je sam izabrao takvu vlast i sam sebi je kriv! Bili ste glupi, sledeći put budite pametniji - ako ga bude.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna