Autor: BBC News na srpskom

BBC
28.10.2024.
12:09 > 12:15
Nova studija naučnika za hranu u Poljskoj pokazuje da je magareće mleko dobro za pravljenje sladoleda što se tiče njegove konzistentnosti i izgleda. Iako je dobro poznato među planinarima da se fermentisano konjsko mleko redovno konzumira u centralnoj Aziji, pravljenje ledenog deserta od njega relativno je nov eksperiment. Kiti Travers, koja pravi i prodaje sladoled od prirodnih ukusa za londonske kafiće, isprobala je recept poljskih istraživača.
  • C

    28.10.2024 17:15
    C
    Ljudi su od vajkada voleli slatko jos i kremasto hladno…usta ladi srce sladi a iz dzepa pare vadi. Turci su sladoled doneli od Persijanaca(Irak) i prosirili celom Evropom. Turci kao i Italijani od sladoleda su stvorili umetnost i toliko se usavrsio i rasprostranio da ga zadnjih 100 godina svako prisvaja na svoj nacin i govori da je njegov najbolji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna