Autor: BBC News na srpskom

BBC
28.11.2024.
07:20 > 07:30
Sedam od 10 ljudi koji imaju bolest jetre u krajnjoj fazi ne zna za to dok se ne prime u bolnicu zbog simptoma kao što su žutica, zadržavanje tečnosti i abnormalno vaginalno krvarenje.
  • Realista

    28.11.2024 08:08
    činjenice
    Počeo sam da čitam i odustao usled lošeg prevoda i lošeg teksta - cirozu jetre može da dobije neko i ispijanjem soka od jabuke, pod uslovom da ima genetsku predispoziciju za to - u ovom slučaju alkohol nema veze sa nastalim stanjem tj. nije ključan faktor ako se umereno konzumira...
  • kekan

    28.11.2024 07:48
    alkos
    Bolest jetre u krajnjoj fazi često se razvija postepeno, a mnogi ljudi nisu svesni rizika koji unos alkohola može predstavljati za zdravlje njihove jetre. Ponekad simptomi postaju očigledni tek kada je stanje već uznapredovalo, što može otežati lečenje i oporavak.

    Preporučuje se redovno praćenje zdravlja jetre, naročito ako konzumirate alkohol ili imate druge faktore rizika, kao što su gojaznost, dijabetes ili porodična istorija bolesti jetre. Pored toga, edukacija o simptomima poremećaja jetre može pomoći u ranom otkrivanju problema i pravovremenom reagovanju.

    Ako imate bilo kakvih sumnji ili simptoma, uvek je najbolje posetiti lekara koji može dati stručan savet i preporučiti potrebne pretrage. Briga o zdravlju jetre od suštinskog je značaja za celokupno zdravlje.
  • Joca

    28.11.2024 07:37
    Pfffff čuj alkohol. To je mala maca. A mleko? A voće/povrće? Žitarice?

    Mi ovde doručkujemo radijaciju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna