Autor: BBC News na srpskom

BBC
30.11.2024.
17:16 > 17:30
Nema pravila za ostavljanje napojnica u restoranima i kafićima, a šta o tome kažu konobarice, konobari, mušterije i stručnjaci za lepo ponašanje.
  • R49

    01.12.2024 07:21
    Sad se zna šta konobari dobijaju. Red je da se izjasnite i u vezi kelnera.
  • KizaRock

    30.11.2024 23:53
    ...
    Kao bivsi konobar u malom lokalu gde su gosti pretezno muskarci, morao sam da visim naglavacke da bih dobio dinar baksisa. Neretko sam gostima isao i po cigarete i grickalice u susednu trafiku, ugavnom bez baksisa i u tim situacijama. Najvise i najcesce sam baaksis dobijao od drugih konobara.
    Smeta mi sto se u fensi kaficima u cenntru grada baksis podrazumeva i kusur cak i ne ponude, a usluga cesto bude spora, pepeljara prepuna, pogrese porudzbinu...i standardno "cao, izvoli" ili "cao, sta ces", iako imam 46 godina i vecini konobara sam generacija njihovih roditelja.
  • Nikad ne ostavljam

    30.11.2024 23:52
    ako nisam zadovoljan.
    Promenim lokal, ali ako sam zadovoljan pa još konobarica baš ostavim.
  • Slucajni Prolaznik

    30.11.2024 23:24
    Ne ostavlja se baksis kada je usluga bas losa. Ako je pristojna, odrade minimum minimuma, onda treba shodno tome. A kada je dobra, onda kicanovic.
  • Babajaro, Babangida,

    30.11.2024 22:06
    Ne ostavljam nikad. Čuj, bakšiš, a ovamo limunada 250 dino$aura.
  • Tulipan

    30.11.2024 22:04
    A kad konobar donese unapred otvoreno pivo?
  • Nele

    30.11.2024 21:26
    Treba i bakama na pijaci ostavljati bakšiš a ne gledati u dinar.
  • Zelembac

    30.11.2024 19:43
    ja najvise ostavljam onim konobarima sto me posluze lupeci dozerom i casom od sto tako da se ceo lokal na trenutak okrene prema našem stolu
  • Lexv

    30.11.2024 19:09
    Pre nisam davao baksis ako je usluga bila spora ili losa u bilo kom pogledu a sada sa ovim cenama, ne dajem ga uopste. Ugostitelji su stvarno preterali u Srbiji sa cenama. 280 din za malu Coca Colu je stvarno bezobrazluk. Zato sad samo placanje karticom i 0 baksisa. A konobari posle sa gazdom neka se razracunavaju. Nismo mi klijenti duzni da placamo i njih.
  • dostavljac

    30.11.2024 19:03
    uvek ostavljam baksis, cak i u radnjama one kovanice od po dinar,dva i pet ni ne uzimam a u restoranima i kaficima uvek do deset posto od iznosa. ne treba nikog osudjivati ako ne ostavlja ali se zna oduvek da se to radi u ugostiteljstvu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna