Konzumacija mesa u Evropi pala je za 20 odsto u poslednja dva do tri meseca, piše portal Live Kindly pozivajući se na izjavu Džefa Granta, predstavnika novozelandske mesne industrije, koji trenutno boravi u Londonu.
Sedamdeset i jedna osoba zatražila je lekarsku pomoć nakon što su u jednom objektu brze hrane u Srebreniku jeli kebabe i sendviče, objavili su sarajevski mediji.
Posle Burger Kinga i njegovog vegetarijanskog "Vopera", Kentaki Frajd Čiken (KFC) testiraće "meso bez mesa", saopštio je taj američki lanac brze hrane poznat po svojoj pohovanoj piletini.
Najniža cena kafe u posljednjih 13 godina rezultiraće marginalizacijom većine proizvođača, a učvrstiće položaj država koje su znatno modernizovale proizvodnju, poput Brazila i Vijetnama, ocenili su analitičari tog tržišta.
Prosečan Amerikanac pojede 27 kg govedine godišnje, što je ekvivalentno količini od nekoliko stotina burgera. Da li se nazire kraj vladavini burgera od mesa?
Pre nego što krenete da sređujete zamrzivač i bacate sve ono što ima sloj kristala od leda ili bezbojne suve tačke na sebi, ima nekoliko stvari koje treba da znate o ovim kristalima: oni se zovu tragovi zamrzavanja.
Proizvođači negoduju protiv poreza na šećer i navode kako on ne smanjuje gojaznost, nego tera potrošače da kupuju jeftinije proizvode lošijeg kvaliteta.
Ništa ne asocira na moć i uspeh kao slika penušavog zlatnog šampanjca. Sećate li se scena iz filma Veliki Getsbi? Tako znamo koliko su žurke 20-tih godina prošlog veka bile ekstavagantne. Čak i danas šampanjac je verovatno najluksuznije piće.
Konzumiranje kafe ili čaja neposredno pre spavanja ne utiče na kvalitet sna, otkrilo je novo istraživanje koje su sproveli američki istraživači s Univerziteta Florida Atlantic i Medicinskog fakulteta Harvard.
Izreka da se ne može živeti od vazduha više ne važi, jer finska kompanija "Solar Foods" (Solarna hrana) planira da uskoro na tržište plasira novu vrstu proteinskog brašna, Solein, koje je napravljeno od CO2, vode i sunčeve energije, piše Svetski ekonomski forum.
Meso koje "cvrči" na roštilju možda jeste sinonim za leto, ali konzumenti bi trebalo ponovno da razmisle o svom jelovniku ako nameravaju da zaštite planetu, smatra američka neprofitna organizacija World Resources Institute.