Novosadski informativni portal 021

Život - Hrana i piće

Zašto je dobro jesti hleb

Hleb je vremenom stekao lošu reputaciju, verovatno zbog popularnosti modernih dijeta sa malo ugljenih hidrata i bez glutena. Međutim, ako nemate zdravstveni problem kao što je celijakija, alergija na pšenicu ili necelijakijska osetljivost na gluten, nema potrebe da izbegavate hleb.

Različit kvalitet Nutele u zavisnosti od tržišta

Mari Pol Benasi, direktorka Glavne uprave za pravosuđe i zaštitu potrošača pri Evropskoj komisiji, na okruglom stolu o pravima potrošača u Zagrebu, rekla je da su razlike u kvalitetu Nutele rezultat različitih recepata u proizvodnji, kao i tradicije i ukusa potrošača.

Ljudi koristili kakao još pre 5.400 godina

Novo istraživanje pokazalo je da su ljudi koristili kakao u Južnoj Americi pre 5.400 godina, što je znatno više nego što se dosad mislilo o upotrebi biljke od koje se sada najviše pravi čokolada.